Идеи за прически

Ретро бански

Ретро банските са топ тенденция за Лято 2013 - нищо ново под слънцето. Сигурно сте забелязали, че ретро банските са вечно на мода, а дизайнерите всяка година създават нови модели, вдъхновени от различни декади на 20-ти век, така че ако имате в гардероба си ретро бикини в класически стил от миналото лято или винтидж бански с къдрички в pin-up стил от предишна година, спокойно може да ги носите и сега.

Ретро вълната заля с пълна сила плажната мода за 2013. Ако все още се колебаете какъв нов бански да изберете, заложете на ретро стила. Гарантирано ще е модерен и догодина! Като казвам ретро нямам предвид непременно банските от времето на баба ми. В нашата подборка от горещи трендове за ретро бански 2013 ще намерите повече от това.

Ретро бански тенденции



Тренд #1 Бански костюми от 50-те

Ретро банските в две части от тази декада са хита на лято 2013. Отличават с дълбоко долнище, с височина около талията и горнище с фиксирани чашки. Добре е да знаем, че подобни модели бански с висока талия оптически скъсяват краката, но пък са идеални за дамите, които искат да поскрият коремчето. Горнищата им наподобяват кройка на сутиен или бюстие, което е идеално за малки гърди, защото визуално увеличава бюста. Може да заложите на тях, ако харесвате бански с ретро кройки, ако не – продължаваме нататък

Цели бански винтидж

Тренд #2 Цели бански винтидж стил

Тази тенденция определено си струва инвестицията, защото както се казва, с един куршум - два заека. От една страна ретрото е на мода, от друга целите бански са абсолютен хит за 2013. Ще познаете ретро моделите най-вече по това, че долните им части са плитко изрязани и покриват част от бедрата. Най-актуални са целите бански на точки, особено тези, които имат платка на гърдите. Ако предпочитате обаче, може да изберете и по-умерен вариант например цял черен бански с ретро елементи и коланче на талията.

Ретро бикини
Ретро бикини Karla Colletto

Тренд #3 Ретро бикини визия

Ако ретро банските в две части от 50-те ви идват вповече с високата си талия, може да създадете своята романтична ретро визия за плажа, съчетавайки нормалния бански, който сте си избрали с големи слънчеви очила в ретро стил, кърпа на главата и задължително ярко червило. В зависимост от модела на банския си може да замените типичните плажни бижута с елегантно перлено колие и масивна гривна. За повече разнообразие на плажа пробвайте подобна вълнуваща ретро бикини визия, ще се изненадате от резултата.

Ретро бански с драперии
Ретро бански с драперии Aqua de Coco

Тренд #4 Ретро бански с драперии

Този тренд е за дамите, които предпочитат изискани бански костюми. Драпираните платове създават красив надиплен ефект върху банските, а това ги кара да изглеждат много луксозно, особено моделите които наподобяват вечерни рокли в горните си части. Освен това драпериите създават повече обем, което е добре за бюста. Ако са поставени на талията пък, прикриват някои недостатъци на коремчето. Едни от най-красивите модели ретро бански с драперии и златни орнаменти тази година показаха Aqua de Coco

Ретро бански с къдрици
Ретро бански с къдрици Victoria's Secret

Тренд #5 Ретро бански с къдрици

Романтичните бански с къдрички изглеждат много сладко. Със закачливие си дизайни са идеални за млади момичета (или за дами, млади по дух). Ако харесватe ретро бански в pin-up стил, не се колебайте да заложите на къдричките тази година. Освен, че внасят нотка свежест в дизайна на банските, тези детайли привличат погледа и отклоняват вниманието от проблемните зони. А едни от най-интересните модели ретро бански с къдрици за това лято показаха Victoria’s Secret

Стилни ретро бански Etam
Стилни ретро бански Etam

Тренд #6 Бански костюми с ретро десени

Ако от видяното до тук не ви допада нито една от тенденциите за ретро бански 2013, заложете на сигурно – изберете бански костюм с ретро десен. За да сте в крак с модата на плажа това лято не е необходимо непременно да носите дълбоки гащи и сутиени. Достатъчно е да изберете десен на точки, райета или дребен пепит. Тези щампи придават прекрасен ретро привкус на повечето модели.

Елегантни ретро бански IMEC
Елегантни ретро бански IMEC

Стилни ретро бански на точки и райета виждаме в колекцията на Etam.
IMEC показаха елегантни бански папионка в пепит и черно-бели половинки с вързанки и лентовидни горнища.
Beach Bunny представиха секси ретро бански на райета и зигзагообразни фигури

Секси ретро бански Beach Bunny
Секси ретро бански Beach Bunny



Както виждате ретро банските за Лято 2013 изглеждат много свежо. Няма да сгрешите, ако заложите на тях. Остава само да си изберете тренд :)

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации