Идеи за прически

Кимоно пролет-лято 2013

След ориенталските мотиви от миналия сезон идва ред на азиатски привкус в модата за пролет-лято 2013. Вдъхновени от традиционното азиатско облекло някои дизайнери представиха кимоно в модерни интерпретации

Кимоно пролет-лято 2013
Emilio Pucci, Fausto Puglisi, Prada



В новите колекции виждаме различни дамски дрехи в стил кимоно, с характерните за него кройка, силует и елементи на дизайна – широки ръкави, паднали рамене, шал яка и колан.

Жакети в стил кимоно на Dries Van Noten пролет-лято 2013
Dries Van Noten

Дизайнерите показаха дамски костюми с широки панталони и сака с дълги ръкави, с колани през кръста, вързани на една страна. Някои от моделите наподобяват типичните кимона за бойни изкуства, други дискретно напомнят за традиционното японско кимоно:

Дамски костюми с кимоно сако пролет-лято 2013
Jen Kao, Haider Ackermann, Damir Doma

Интересно изглеждат новите летни костюми с кимона жакети, с 3/4 широки ръкави и панталони над кокалчето. Повечето модели са в свободен силует, идеални за дамите, които предпочитат за ежедневието комфорта на широките дрехи.

Кимона жакети с 3/4 ръкави пролет-лято 2013
Etro, Uniqueness, Hermes

Една от най-атрактивните препратки към изтока в модата за новия сезон виждаме в колекцията на John Galliano, който показа елегантни джемпъри с подчертана талия, съчетани с обемни поли над коляното:

Джемпъри с подчертана талия и обемни поли над коляното на John Galliano пролет-лято 2013
John Galliano

Някои дизайнери представиха къси рокли (сн.1) и дълги туники в стил кимоно - с къси ръкави и паднали рамене, в съчетание с къси прави поли.

Дълги туники с къси ръкави в стил кимоно с къси прави поли пролет-лято 2013
Mugler, Acuilano Rimondi, Lanvin

С разнообразните си варианти кимоното се очертава като една от най-интересните модни тенденции за пролет-лято 2013 и прибавя свежа нотка в дамския гардероб за новия сезон.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации