Идеи за прически

Плетива 2013 – Мъжки Пуловери

Супер практичните плетива присъстват масово в мъжката мода за есен-зима 2013. Дизайнерите показаха невероятно разнообразие от мъжки плетени дрехи – пуловери, жилетки и елеци от кашмир, мохер, ангора и други видове вълна.

Нека надникнем в новите колекции, за да видим какви са модните тенденции при мъжките плетени дрехи, кои плетива са на мода и какви мъжки пуловери са модерни тази зима.

Шарени Мъжки Пуловери зима 2013
Burberry Prorsum

Шарени пуловери
Може да се каже, че есен-зима 2013 в мъжката мода е сезон на шарените пуловери. Повечето брандове представиха мъжки плетени дрехи с всякакви шарки: от различни геометрични фигури – линии, квадрати, ромбове и др. до всевъзможни графични и дори флорални елементи.

Мъжки пуловери с поло яка
Corneliani

Мъжки пуловери с поло яка
Въпреки, че в новите колекции виждаме мъжки пуловери с V-образно деколте или овални деколтета по врата, поло яката е особено актуална този сезон. Дизайнерите показаха както красиви дебели пуловери с поло яка – идеални за студовете, така и тънки полота, които могат да се носят под сакото.

Пухкави мъжки пуловери 2013
Costume National

Пухкави пуловери
Новото този сезон са пухкавите мъжки пуловери пуловери, изработени от ангора, мохер, камилска вълна и др. мъхести прежди. Ако все още нямате такъв, може да обновите гардероба си за зимата. Модерно е, а пухкавите прежди са много приятна за носене материя.

Дебели пуловери с релефна плетка
Dolce & Gabbana,  Gucci,  Corneliani

Дебели пуловери с релефна плетка
Сред модерните мъжки плетени дрехи най-голямо впечатление, като че ли правят пуловерите с релефни плетки. Този сезон дизайнерите показват всевъзможни плетеници от косички, ромбове и др. фигури, направени по всички канони на ръчното плетиво. А при Gucci релефните плетки са украсени с мъниста.

Тънки мъжки пуловери 2013
Z Zegna, Lanvin, Diesel

Тънки прилепнали пуловери
В някои колекции виждаме тънки пуловери, прилепнали по тялото, направени от фини вълнени материи. Тези модели изглеждат много елегантно, идеални са за офиса и могат да се комбинират лесно с други горни дрехи – сака и жилетки.

Модни мъжки пуловери 2013
Pringle of Scotland,  Jil Sander,  Salvatore Ferragamo

Модерни цветове:
Класическо черно, бяло и универсални сиви нюанси са най-лесният избор – винаги са на мода, този сезон също.
Сиво-зелено, каки и войнишко зелено е модерната гама на зеления цвят за есен-зима 2013.
Синьото присъства в богата палитра тази зима – светлосиньо, тъмносиньо, кобалтово, тюркоазено и др са сред модерните цветове.
От ярките тонове може да изберете червено, оранжево или жълто, а от тъмните нюанси – бордо, бургундско или тъмнокафяво

Модни цветови комбинации: Кафяво + оранжево, сиво + бяло, черно + бяло, червено + черно, зелено + жълто.

Мъжки пуловери меланж и многоцветна прежда
Salvstore Ferragamo,  Dries Van Noten,  Iceberg

Мъжки пуловери меланж и многоцветна прежда
Едни от най-атрактивните мъжки пуловери този сезон са моделите с омбре ефект в преливащи тонове. Интересно изглеждат и пуловерите от многоцветна прежда, особено тези в ярки нюанси. Актуални са и пуловерите в меланж – черно-бяло, черно-сиво, черно-червено и т.н.

Плетени Мъжки Жилетки 2013
Pringle of Scotland, Versace,  Giorgio Armani

Плетени Мъжки Жилетки
Ако сте фен на плетените жилетки, вероятно биха ви харесали свежите идеи на дизайнерите за новия сезон. В новите колекции има шарени жилетки с геометрични и флорални фигури, гладки с цип и поло яка и релефни с копчета и шал яка от козина

Модерни пуловери 2013
Vivienne Westwood

Как да носим мъжки пуловер зима 2013
Елегантна небрежност + облекло на етажи се счита за ключово правило в мъжката мода за есен-зима 2013. Ако ви харесва може да опитате:
Пуловер върху обикновена риза или тънко поло и обемен шал на врата. Може да загащите пуловера в панталона или да оставите ризата отвън, а якичката приберете в деколтето.

мъжки пуловери 2013
Paul Smith


Както виждате модните тенденции за мъжки пуловери зима 2013 са много разнообразни. Изберете това, което най-много ви харесва и което ви стои най-добре.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации