Идеи за прически

5 грешки в грима състаряват с 10 години

Умело поставения грим прави чудеса. Може да коригира недостатъците и да подчертае предимствата на лицето, да ви направи по-млада и по-красива. Грешките в гримирането обаче водят до обратния ефект.

Вижте кои са 5-те най-често срещани грешки в грима, които състаряват


грешки в грима



1. Бръчките и финните линии могат да се скрият с повече фон дьо тен
Това е абсолютно погрешно схващане, тъй като плътният слой фон дьо тен подчертава бръчките и финните линии и ги кара да изпъкват.

Съвет:
След нанасяне на основата вземете влажна гъба и внимателно натискайте с тампониращи движения по цялото лице. Това ще отстрани фон дьо тена, попаднал в бръчките и финните линии и ще даде мек завършек на грима.


нанасяне на фон дьо тен


2. Тъмните кръгове под очите могат да се скрият с повече коректор
Нанасянето на коректор “с лека ръка“ е също толкова лошо, колкото ако оставите тъмните кръгове под очите без корекции.

Съвет:
Нанесете много тънка четка светъл течен коректор в зоната на тъмните кръгове под очите. Обърнете особено внимание на вътрешната страна (към носа) където тена се нуждае от най-голяма корекция. Разнесете с кръгообразни движения. Когато сте готови нанесете малко пудра на прах.

За да работи коректора ви добре може предварително да го смесите с малко овлажняващ крем, който съдържа хиалуронова киселина или пептиди.


грим с очна линия

3. Грим без очна линия
Не бива да пропускате очната линия в грима, защото с напредване на възрастта очите започват да се навеждат надолу към външните ъгли.
С очна линия и спирала може да направите чудеса.

Съвет:
Изтеглете очна линия с черен молив в основата на миглите по горния клепач и я удебелете леко във външния ъгъл на окото. Така ще го повдигнете визуално нагоре.

Нанесете спирала на няколко слоя. Очната линия може да завършва с дъговидна стрелка в ъгъла на окото.


4. Сенки за очи с блясък в студени цветове
Сенки металик или матирани, особено в студени тонове са неподходящи за дамите над 40, тъй като очертават окото твърде натрапчиво и карат бръчките и финните линийки да изпъкват.

Съвет:
Изберете сенки в топли нюанси с фин перлен блясък.

матово червило

5. Погрешен избор на червило
Червилата със силен блясък (метални, перлени, червила с преливащ цвят и т.н.) са страхотни, но не са подходящи за дами над 40. По-добрият избор е червило с лек блясък; гланц за устни, с който устните изглеждат по-плътни или червило с матов цвят.



Още съвети против състаряване:

5 козметични грешки - 10 години в повече

5 прически за подмладяване

5 идеи за грим с акцент на очите

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации