Идеи за прически

Как да се обличаме елегантно през зимата - дрехи под палтото

зимни дрехи
Навън вече е студено. Заваля и първият сняг...Независимо дали ни харесва или не, се налага да ходим облечени с повече дрехи.

Пуловери, вълнени поли и панталони, тежки палта и дебели якета, всички тия дрехи ще ни предпазят от студа, но навлечен не означава добре облечен.

В темата ще видим няколко съвета, които може да са ни от помощ при избора на топли дрехи за студеното време.

Ще разберем какви дрехи са подходящи, за да предпазим тялото си от студа и как да ги комбинираме, за да сме елегантни през зимата.



Изберете топла дреха за горната част на тялото


За да се защитите от студа е важно горната част на тялото да е добре облечена.
От голямо значение е материята, от която е изработена дрехата.
Блуза, пуловер, жилетка, каквото и да изберете трябва да знаете, че не е задължително дрехата да е дебела, за да топли. Онези от вас, които са носили кашмирени пуловери разбират за какво говоря.

Естествената вълна топли добре

Когато си купувате пуловери гледайте на етикета състава на материала, от който са направени. Облечена в тънък вълнен пуловер, поло или жилетка ще сте елегантна и добре защитена от студа.

зимен пуловер

Две по-тънки дрехи топлят повече от една дебела.


Облечете блуза или прилепнало поло и тънък пуловер или жилетка над него и ше се стоплите точно колкото с дебел пуловер, а ще изглеждате много по-елегантно.

зимен пуловер

Дебелите пуловери и жилетки с едра плетка не са подходящи за дами с по-пълна фигура.

Същото важи и за късите горни дрехи. Трябва да внимавате с дължината и да я съобразите с фигурата си.

През този сезон дизайнерите показаха дълги блузони в колекциите си.

блузон

Блузоните са чудесни дрехи. Добре предпазват от студа. Могат да се комбинират с клинове и дебели чорапогащи, но и тук трябва да се внимава - не са подходящи за всяка фигура.

Когато избирате горна дреха за зимата (пуловер, жилетка, блузон) трябва да знаете, че за да ви е топло, от значение е кройката на ръкава.

Ако ръкавите са широки и разкроени в долната си част (към китката) студения въздух ще влиза и тялото ви няма да е добре защитено. За това гледайте за дреха с ръкави, които се стесняват на китката. Същото правило важи за долната част на дрехата. Ако е прибрана, няма да пуска студ към тялото ви и обратното.

Какви са модните тенденции за плетиво 2013 може да видите тук.


Носете секси, но топло бельо


Сатен и ефирни дантели едва ли са най-добрия избор на бельо за студеното време, но...вие си знаете. От друга страна не бива да жертваме женствеността си заради студа.

зимно бельо

Това че през зимата сме ноблечени повече и бельото не се вижда, не означава, че под дрехите трябва да има нещо ужасно. И тук ключът е в материята. Сатенът и тънките дантели държът хладно. Памукът и материите с ликра са чудесен избор за зимно бельо.
Подходящи са бодита, корсети, корсажи, боксерки и т.н.

Дръжте краката си на топло


Краката са много уязвими през зимата, за това, ако не искаме да ни лепне настинка трябва да ги обличаме добре.
Ако носите панталон, панталонът е чудесно анти-студ решение.
Прилепнали по тялото панталони и панталони с тесни крачоли топлят повече от панталоните с разкроени, широки крачоли. Имайте това предвид, когато си избирате зимен панталон.



От значение е и материята разбира се. Обикновено зимните панталони се правят от вълнен плат. Ако фигурата ви е по-пълна избягвайте прекалено дебелите материи. Панталон от по-фин вълнен плат, обут с чорапогащник отдолу топли колкото дебел панталон. Освен това в големия студ спокойно може да си обувате дебели чорапогащници и клинове под панталона.

През този сезон една от модерните материи е туид.

зимен панталон

Панталон от туид не отива на всяка фигура
По-пълните дами е добре да избягват ярките цветове, каретата и едрите меланжи на платовете, от които са направени зимните панталони.
Същото важи и за кадифето. Едро, оребрено кадифе не е подходящо за джинси за дами с по-пълна фигура.
За това пък райе и панталон с прави крачоли оптически издължава фигурата и е подходящ за дами, чието тяло не позволява прилепнали панталони.

зимен панталон

Ако сте дама с + размер и до сега не сте се решила да обуете панталон, направете го тази зима. С умело избрана кройка и правилно съчетание с останалите дрехи ще ви е топло и комфортно и същевременно ще изглеждате елегантна.
В някоя от следващите теми ще разгледаме по-подробно какви друхи са подходящи за различните форми на тялото.

Ако носите пола през зимата трябва да знаете, че полите в прав силует топлят повече от разкроените, защото са по-прибрани към тялото и не пропускат вятъра толкова колкото по-широките поли.

зимна пола

Всеки обаче има свой вкус и стил на обличане, а дизайнерите показаха в колекциите си за този сезон всякакави поли и прави и разкроени.
Долната част на краката си може да защитите чудесно с дълги ботуши, клин или дебел чорапогащник.

зимна пола

Що се отнася до дължината на полата и тук всеки има своите предпочитания. Естествено дългите поли защитават краката по-добре от късите, но ако сте фенка на минито, носете го в съчетание с дебел чорапогащник, клин, дълги ботуши или боти с вълнени калци върху тях и краката ви ще са защитени от студа.

зимна пола

Дами с нисък ръст не бива да обуват мини със светъл дебел клин, оптически краката им ще изглуждат по-къси.



Същото важи и за така модерните през този сезон чорапогащи с принтове. Трябва да внимавате шарките да не са едри, ако ръста ви е нисък. За това пък черния клин стои чудесно и няма опасност да скъси краката ви...следва продължение

Вижте още модни съвети за зимата:


Как да избера палто според фигурата си


Плетени рокли за зимата


Модерни ПОЛИ според фигурата и с какво да ги съчетаваме

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации