Идеи за прически

Модерни поли пролет-лято 2009


Полата е най-женствената дреха. С пола може да се носи всяка блуза, потник, сако, жилетка и т.н, което я прави практична и предпочитана дреха за всички сезони.

Нека видим какви са модните тенденции при полите за новия сезон пролет-лято 2009:

Права пола:
Класическата права пола никога няма да излезе от мода. Тя е основна част от гардероба на деловите дами. Основен елемент е и в униформеното облекло.

Класическата права пола дава възможност за невероятно разнообразие от комбинации с горни дрехи – блузи, потници сака, което я прави универсална дреха за всякакъв повод.





За лятото особено предпочитани са правите поли в спортен стил (с добавени детайли – копчета, джобове и др.)



През този сезон световните модни дизайнери не наложиха определена дължина на полите. На дефилетата бяха показани и мини и средни и макси дължини на полите, така че изборът на дължина остава за нас.



Супер мини пола:



Още през миналото лято се прокрадна полъха на 80-те в лицето на супер късите прави полички. През този сезон тяхното присъствие в колекциите на световните модни дизайнери е по-осезаемо.
Интересното през този сезон е, че със супер мини полата дизайнерите предлагат комбинации от дълги горни дрехи - блузи, ризи и сака, които достигат почти до подгъва на полата и дори я скриват:



Мини пола с волани:



Ето една интересна тенденция за новия сезон при мини полите – обем, придаден от волани.
Воланите могат да бъдат единични или двойни. За повече едва ли има място по минито. Могат да са еднослойни, многослойни или изработени от двойно прегънат плат. През този сезон воланите са богати и обемни, като обема е постигнат с набор на плата. Както и скроени на верев. Разположението им по полата може да е традиционното хоризонтално, но също така и вертикално, както в този прекрасен модел на Valentino:



Секси, удобни и практични, интересни и закачливи, това са минитата с волани на лято 2009:



Поли със средна дължина (миди):



Това е може би най-непопулярната сред дамите дължина на полите. Често и казваме “никаква“ - нито къса, нито дълга.
Тази дължина си има своите предимства и изобщо не е за пренебрегване. Например с пола миди спокойно можете да скриете недостатъците на краката си, за разлика от минито. Пола с такава дължина подчертава хубавите глезени. Ако е изработена от подходяща материя, такава пола “пада“ много красиво. Дължината е подходяща и за постигането на различни ефекти с волани.
През този сезон дизайнерите показаха в колекциите си за бизнес мода, поли със средна дължина.



Дълги поли (макси)



Обикновено поли с такава дължина се ползват при вечерните тоалети или в тоалетите за особените мигове от живота.
За съвременната жена дългата пола е сякаш тъга по кренолина и времената, когато са се носели само дълги поли.
Сигурно за това се чувстваме особено женствени, облечени в дълга пола.



Максито е и предпочитаната пола за отпуската, край морския бряг.
През новия сезон дългите поли са изработени от тънки ефирни материи, с флорални мотиви или щампи имитации на животински кожи и са в стил хипи или етнически стил:



Поли със сложна кройка:



През новия сезон видяхме, че дизанерите не експериментират с дължината на полата. Там, като че ли всичко е вече казано. За това пък експеримента с кройката е горещото предложение за полите на сезон пролет-лято 2009
Получават се интересни и атрактивни модели, с които определено няма да останете незабелязана – обемни поли тип балон, поли със сложна плетеница от драперии, поли с атрактивни детайли и пр.
Понякога е трудно да се досетиш с какво и как да ги комбинираш, а в някои от моделите кройката е такава, че направо се чудиш как и от къде се облича тази пола:



Обемни поли:



Още през миналия сезон някои от водещите дизайнери показаха в колекциите си поли тип балетна пачка.
През новия сезон обемните поли присъстват по-осезаемо, но и предложенията на водещите дизайнери са доста по-умерени.
Сама по себе си обемната пола, било то тип балон или тип балетна пачка е достатъчно екстравагантна.



В същото време е атрактивна и с такава пола определено няма да останете незабелязана, но трябва да внимавате все пак. Къса обемна пола не отива на всяка фигура. Дисбаланса в пропорциите би могъл да е фатален за дами с нисък ръст, ако обема на полата е прекален.



Ако искате да се научите как сами да си ушиете пола или да смените цип на пола или да я стесните и скъсите посетете self-instructor

Вижте още:
Модерни цветове пролет-лято 2009
Модерни панталони пролет-лято 2009
Модерни клинове пролет-лято 2009
Сандали пролет-лято 2009
8 модни тенденции за лято 2009
Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации