Идеи за прически

Летни Панталони

Летни панталони Панталоните са предпочитано облекло от много дами не само защото са практични и удобни.

Панталонът е универсална дреха за всеки повод – за ежедневието, за офиса, за свободното време, както и за специалните поводи.

Немислимо е да си представим съвременния дамски гардероб без панталоните, нали.

Вижте какво предлагат водещите дизайнери за панталони пролет-лято 2009.

Тенденцията за новия сезон може да обобщим и с една дума – улична небрежност и комфорт в съчетание с женствена елегантност.


Класически панталони:



Те са в прав силует, със странични (италиянски) джобове. Познати са ни като т.нар тип мъжки панталони, които са актуални сезон след сезон. През пролетта и лятото на 2009-та класическите панталони са с висока талия. Цветовете са светли – бяло, бежово, екрю; топли – светло кафяво, охра и разбира се класиката на сивото, но отново в по-светли нюанси. Особено подходящи са за офиса, както и за дами, чието ежедневие е свързано с по-умерен стил облекло.



Скъсени панталони - 3/4 и 7/8



Особено подходящи за летните горещини са тесните, скъсените панталони 3/4 и 7/8
Познати са ни от миналия сезон. Това, което отличава моделите за лято 2009 са обемните горни части – големи джобове и басти.
Ако имате хубави глезени, не се колебайте да ги покажете с тесните прилепнали крачоли на 3/4 или 7/8 панталон през това лято.



Широки панталони:



През новия сезон те ще са не просто широки, а направо огромни. При някои дизайнери широките панталони изглеждат буквално безформени.
За подобен силует се използват меки материи, които падат добре, оформят крачола и позволяват свободно движение на краката.
Съществува мит, че широки панталони отиват на всяка фигура, защото скриват недостатъците, но все пак внимавайте с обема на панталоните.
Ако ръста ви не позволява не носете прекалено широки панталони.



Модерни цветове:
Независимо от преобладаващата обща цветова гама на светли меки тонове в колекциите на водещите световни дизайнери има и панталони с ярки, горещи цветове – алено червено, жълто, оранжево, ярко синьо и др. Можете да видите панталони от всички видове от широките шалвари до класически и скъсени в ярки цветове:



Панталони стил сафари:
Това са летните панталони любими на мнозина от нас заради комфорта и практичността си. Отличават се с множеството си джобове, катарами, шнурове, ципове, кабси и други детайли. Изработени са от меки, естествени материи. Цветовете им са традиционните за този вид панталони – пясъчен, каки, светлосиво.





Гащеризони:





През този сезон повече дизайнери показват в колекциите си гащеризони. За преходния сезон и по-хладното време материите са плътни и гащеризоните наподобяват кройката на работно облекло. За лятото гащеризоните са изработени от тънка, цветна коприна, атлаз, сатен и памук. Цветовете са ярки. В много от моделите са използвани източни мотиви или етнически рисунки. Крачолите са събрани в долния край и наподобяват шалвари. Чудесен вариант са за отпуската, за почивка на море например.



Панталони с интересни колани:





Акцента на колана започна още миналата пролет, но през новия сезон повече дизайнери са експериментирали с коланите на панталоните в колекциите си. Ще видите широки панталони с удължени талии без фиксиран колан. Горната част на панталона просто е събрана и пристегната в областта на талията. Има и варианти, при които има допълнително добавени тънки колани върху издължената талия на панталона, изработени от плат или от кожа.



Ако трябва да обобщим какви са тенденциите при панталоните на лято 2009 можем да използваме само една дума – широки. Свобода и комфорт.

вижте още:
Дамски сандали пролет-лято 2009
Бански костюми лято 2009
8 модни тенденции за лято 2009
Модерни дамски сандали, чехли и чанти - лято 2009

Ако искате да научите как да скъсите панталона си или да смените ципа му сами посетете self-instructor
2 коментара :
  1. На коя марка е първият бански(момичето с пояса)

    ОтговорИзтриване
  2. Beach Bunny е марката на банския на момичето с пояса. В темата можете да видите как изглежда отпред:

    Бански костюми лято 2009

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации