Идеи за прически

8-ми март - празнична украса за маса

Ако сте решили да празнувате 8-ми март в домашна обстановка с най-близките си хора или да правите парти послучай деня на майката, вижте една интересна идея за празнична украса на масата.

Празнична украса за маса

От темата ще научите как се прави примерен вариант аранжировка на маса за гости в лилаво, зелено и бяло - цветове на лавандула, люляк и лайм.

Аранжировка на маса за гости



Започнете с бялата покривка върху масата. След това добавете по-тясна, зелена покривка. Можете да използвате и парче плат или опаковачна хартия.

Салфетките, които ще използваме са в същия зелен цвят. Поставете ги в чиниите. Под чашите поставете малки салфетки в нежен лилав цвят.

Изберете бели порцеланови чинии и обикновени прозрачни чаши за вино и безалкохолно.
По-големите чинии са в лилаво, като цвета на лавандулата.

Разбира се, ако предпочитате големите чинии може да са в бяло, а по-малките в зелено или казано с други думи, каквито съдове имате под ръка.

Във всяка от чиниите добавете по стрък лавандула и към стъбалцето и прикрепете табелките с имената на гостите на партито.



В средата на масата поставете две бели вази и в тях сложете лилави цветя – лавандула, люляк, зюмбюл или каквото намерите на пазара.

Сложете цветя и в бяла каничка. Използвайте и по-ниска каничка (за сметана и мляко), в нея също сложете цветя и нещо зелено – върба, мъх, тревички, каквото намерите на пазара.









Като допълнение кам украсата поставете няколко свещи в по-тъмен и по-светъл лилав цвят.


Тази украса на масата е подходяща и за булчинско парти. Ако я използвате за този повод можете да добавите и снимката на булката в средата на масата, с рамка в зелено:

Украса за маса за булчинско парти

За да са завършени и съвършени нещата не забравяйте да постовите и в банята лилави детайли – свещи, ароматни соли, сапуни и др.

ароматни свещи лавандула

ароматни соли и сапуни в лилаво

Честит празник, мили дами!

маса за гости в лилаво

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации