Nail art – техника за рисуване с игла

В темата ще намерите урок за маникюр с една от основните техники за nail art - рисуване с игла. Вижте как се прави маникюр с игла. Рисунката е разположена в центъра на нокътя.

Маникюр с игла Подготовка:
Ще ни трябват 3-4 лака, игличка, клечка за зъби и палитра (всяка гладка, плоска повърхност върши работа – кутия от CD например)

Ще ни трябват още:
- лак за основа
- лак, който контрастира с основата, но е в същата цветова гама
- бял лак
- лак с брокат

Разбира се подбора на лаковете зависи изцяло от идеята, която ще реализирате.Ето моя избор на лакове за нокти – розов, червен , бял и прозрачен с червен брокат.Започваме:
1. Отворете лаковете без да изваждате четките и ги подредете в реда, по който ще работите с тях. Трябва да се работи бързо.

2. Нанасяме основата на първия нокът. Веднага след това още докато лака е мокър поставяме капка от втория лак, после от третия и накрая от четвъртия.

3.Вземаме игличката и с острия и край започваме да разтегляме капките. Най-добре е да го правим в една посока.

Не натискайте прекалено силно с игличката, за да не надраскате нокътя.

Не отделяйте игличката от нокътя докато не завършите щриха.
Направете толкова щрихи, колкото са ви нужни.

4. Повтаряме същата операция със следващия нокът. Този метод се отличава с това, че рисунките на различната страна никога не стават съвсем еднакви, но това не е беда. Едва ли разликите ще развалят общата визия.

5. Когато всички нокти са изрисувани можем вече да затворим лаковете. Вземаме палитрата и капваме на нея голяма капка от червения лак и лака с червения брокат. Вземаме клечката за зъби и с нейна помощ започваме да дооправяме контурите на рисунките по ноктите.
Ето тук вече ще трябва да се придържаме към един сценарий, за да може разликите в рисунките да не личатКогато сте готови, оставете лака хубаво да изсъхне.
На финала препоръчвам да нанесете защитен слой прозрачен лак, за да е по-траен вашият маникюрОпитайте, не е трудно. Особено за онези от вас, които умеят да рисуват. Техниката е проста и изисква само повече тренировки.

Ето още няколко предложения:

Вижте още уроци за nail art:
Маникюр с аерограф
Маникюр с декупаж
Мраморни шарки по ноктите
Маникюр с цветя

2 коментара:

  1. да :) съжалявам, оправих го.
    Благодаря за наблюдателността.

    ОтговорИзтриване

Най-четено

Модерни Обувки

Обувки онлайн

Google+

facebook