Грим на очи стъпка по стъпка

Казват, че очите са най-красивата и най-изразителната част от лицето.
С красив лек грим можете да подчертаете своята естествена красота и да направите погледа си по-изразителен.Вижте как да направим грим на очи стъпка по стъпка -
Фото урок за гримиране на очите:
1.Нанесете коректор за очи - Нанася се в областите около очите.
Цветът му трябва да е по светъл от тена на кожата на лицето ви.
Нанесете внимателно на тънък слой, като размажете равномерно с пръсти.
2. Изсветлете клепача с четка за сенки като започнете от основата на миглите и завършите до веждите.Сенките трябва да са леки и светли.


3. Нанесете по-тъмни сенки върху клепача като започнете от външния ъгъл към ветрешния.4. Изтечлете тънка линия с молив за очи в основата на миглите на горния клепач като започнете от външния ъгъл към ветрешния.
За да е тънка линията моливът трябва да е добре подострен. За да е по-мека линията можете леко да я размажете.5. В основата на миглите от долната страна на окото с тънка четчица нарисувайте линия със същия цвят като цвета на сенките на горния клепач. Започнете от външния ъгъл, а на вътрешния нанесете светли сенки, например бели.

6. С много мека четка нанесете светли перлени сенки от основата на миглите до веждата. По тази начин ще премахнете границите на сенките с различен цвят. Всички сенки трябва да са внимателно размазани.

7. С голяма мека четка отстранете излишните сенки, както и прашинките попаднали по кожата под окото.8. За да накарате връхчетата на миглите си да се подвият използвайте спирала.
Нанесете от основата към върха като внимавате да няма излишно количество от туша по четката, за да не повредите грима.
Нанасяйте с равномерни спокойни движения върху миглите на горния клепач. Не е необходимо да има голямо количество туш, за да станат миглите ви красиви.
Нанесете внимателно спирала и на долните мигли. На тях им трябва съмсем леко подчертаване.9. Ако веждите ви не са достатъчно плътни можете да компенсирате това като ги подчертаете с молив или нанесете сенки, за да запълните празнините. Цвета на молива или сенките трябва да е еднакъв с естествения цвят на веждите ви. Нанесете и внимателно размажете, за да не си личи, че сте нанасяли корекция.


Вижте още уроци за гримиране:
>Как да оформим веждите си

Как да променим размера на устните си


Как да пазаруваме маркова козметика и парфюмерия изгодно


Грижа за лицето - тайната на младата кожа


5 идеи за грим с акцент на очите

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Най-четено

facebook