В предишна тема видяхме как се прави кравичка от домат, а в този урок по калвинг ще направим бикче – още една фигурка от домат, която може да се използва като украса на салати и различни блюда за малки и пораснали деца.
Преди да започнем нека уточним, че за улеснение е добре да се използва твърд неголям домат.
Ще ни трябват още: зелена маслина, черна маслина и няколко стръка зелени подправки – целина, мерудия, копър, каквото решите.
1. Напречно отрежете тънко резенче от горния край на домата (мястото, където е била дръжката)
2. Разделете резенчето на две, като отстраните дръжката. Това ще са ушите на бикчето.
3. След това отрежете две плоски резенчета.
Едното ще използваме за основа на фигурката, а от другото ще направим рогата.
5. Отстранете малко от меката част на домата, така че да се оформят рога на едното парченце.
6. Другото (от края на домата) разрежете на две, нека едната половинка е малко по-голяма:
Започваме да подреждаме фигурката.
7. Това са отделните части, които изрязахме от домата.
8. Най-отдолу поставете плоското резенче, а върху него в единия край по-голямото от овалните парченца. Това ще е челото на бикчето:
9. Пред него сложете малкото овално парченце, това ще е муцунката, а зад челото нагласете резенчето за рогцата.
10. Двете ушички поставете от двете страни на главата, между резенчетата на челото и рогата:
Фигурката е почти готова, остава да добавим детайлите:
11. Отрежете 2 шайбички зелена маслина с пълнеж от чушка. Това ще са очичките на бикчето.
12. Може да добавите вежди от копър:
13. Нарежете на шайбички черна маслина без костилка, от нея ще направим ноздрите и устата на бичето.
14. Очичките и ноздрите залепете с майонеза към главичката.
Накрая поставете стрък целина или мерудия върху главичката, нека бичето си има перчем, и фигурката е готова:
Изглежда страхотно, а изпълнението отнема само няколко минути.
Опитайте! С тази забавна декорация със сигурност ще впечатлите гостите си.
Фигурката може да се използва и като декорация за детски порции
Вижте още декорации за детски порции:
Декорация на детска храна – 12 идеи
Дядо Коледа от зеленчуци
Фигурки от сирене за украса на храна
Преди да започнем нека уточним, че за улеснение е добре да се използва твърд неголям домат.
Ще ни трябват още: зелена маслина, черна маслина и няколко стръка зелени подправки – целина, мерудия, копър, каквото решите.
1. Напречно отрежете тънко резенче от горния край на домата (мястото, където е била дръжката)
2. Разделете резенчето на две, като отстраните дръжката. Това ще са ушите на бикчето.
3. След това отрежете две плоски резенчета.
Едното ще използваме за основа на фигурката, а от другото ще направим рогата.
5. Отстранете малко от меката част на домата, така че да се оформят рога на едното парченце.
6. Другото (от края на домата) разрежете на две, нека едната половинка е малко по-голяма:
Започваме да подреждаме фигурката.
7. Това са отделните части, които изрязахме от домата.
8. Най-отдолу поставете плоското резенче, а върху него в единия край по-голямото от овалните парченца. Това ще е челото на бикчето:
9. Пред него сложете малкото овално парченце, това ще е муцунката, а зад челото нагласете резенчето за рогцата.
10. Двете ушички поставете от двете страни на главата, между резенчетата на челото и рогата:
Фигурката е почти готова, остава да добавим детайлите:
11. Отрежете 2 шайбички зелена маслина с пълнеж от чушка. Това ще са очичките на бикчето.
12. Може да добавите вежди от копър:
13. Нарежете на шайбички черна маслина без костилка, от нея ще направим ноздрите и устата на бичето.
14. Очичките и ноздрите залепете с майонеза към главичката.
Накрая поставете стрък целина или мерудия върху главичката, нека бичето си има перчем, и фигурката е готова:
Изглежда страхотно, а изпълнението отнема само няколко минути.
Опитайте! С тази забавна декорация със сигурност ще впечатлите гостите си.
Фигурката може да се използва и като декорация за детски порции
Вижте още декорации за детски порции:
Декорация на детска храна – 12 идеи
Дядо Коледа от зеленчуци
Фигурки от сирене за украса на храна
Няма коментари:
Публикуване на коментаркометар