Идеи за прически

Лесни хапки за парти

лесни хапки за парти
Почерпете гостите си с хапки вместо с традиционните салати, манджи и мезета. Това спестява време и пари, особено ако си ги приготвите сами.

Вижте някои идеи за лесни хапки за парти, които може да използвате при различни поводи - за бала на детето, за рождения ден на милото, за шведска маса в службата...

В темата ще намерите трикове и съвети как да аранжираме ефектни плата и снимки с красиви парти хапки за вдъхновение.


9 идеи за лесни хапки за парти


1. Хапки за парти на сърца - Изрежете канапе с форма на сърце от меката част на хляба. Така хапките ще изглеждат по-оригинално. Може да използвате формички за курабийки, с които да изрежете сърца от топено сирене, салам и луканка. Намажете с масло канапенцата и подредете колбасите, както ви харесва (сн.1)

2. Хапки с крекери и дип от сьомга - Използвайте солени крекери вместо канапе от хляб. Върху тях поставете резен краставица, дип от сьомга и парченце чери домат. Добавете стръкче копър за украса (сн.2)

3. Хапки с крема сирене, кашкавал и колбаси - Много лесно може да изрежете кръгли канапета от хляб с обикновена стъклена чаша с по-остри ръбове. Намажете с крема сирене канапетата и поставете върху тях парче салам. После изрежете цветя от кашкавал и украсете хапките (сн.3)

4. Красиви хапки за гости - Наредете хапките красиво в ефектни плата. Може да използвате най-обикновени табли или подноси покрити с дантелена салфетка. Добре е да приготвите няколко плата от различни видове хапки - месни, вегетариански, хапки с риба и т.н. според менюто, което сте избрали (сн.4)

5. Хапки на клечки с бекон, моцарела и зелени маслини - Този вид хапки се правят бързо и много лесно. За канапе използвайте кубче от месна консерва бекон или друго нераздробено фасонирано месо. Върху него поставете листенце магданоз и топче моцарела, а най-отгоре зелена маслина без костилка. Промушете през клечка и хапките са готови (сн.5)

6. Парти хапки с цветя - За основа на хапките нарежете франзела на малки филийки и намажете с масло. Направете розички от филе и украсете с листенца магданоз. За повече разнообразие може да изрежете малки цветенца от кашкавал със стъбла от луканка (сн.6)

7. Хапки на клечка Морски дарове - Този вид хапки изглеждат страшно ефектно и придават повече екзотика на партито. Направете канапе от малко парченце хляб. Намажете с масло (може и с хайвер). Поставете резенче лимон и парченце краставица. Промушете една скарида през клечка (по-дълга е по-добре) и забийте клечката в канапето, така че да свързва всички компоненти (сн.7)

8. Ефектни хапки плато - Не е чак толкова важно хапките да са приготвени от скъпи мезета, по-важно е да са вкусни и да са подредени така, че да грабват окото. Много лесно може да направим плата с ефектни хапки като подберем мезета, чиито цветове си подхождат. Например шунка, кашкавал и кашкавалено роле (сн.8)

9. Хапки със сьомга - Тези хапки придават елегантност и повече блясък на партито. За основа може да използвате франзела или малка филийка от любимия си хляб. Намажете с дип от майонеза, сметана и лимонов сок. Отгоре поставете филе от сьомга и украсете с пресен копър (сн.9)

Снимки с красиви парти хапки


Хапки за парти на сърца Хапки с крекери и дип от сьомга Хапки с крема сирене, кашкавал и колбаси Красиви хапки за гости Хапки на клечки парти хапки с цветя Хапки на клечка морски дарове ефектни хапки плато хапки със сьомга


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации