Идеи за прически

Цвят на годината 2014 – Сияйна Орхидея

Водещият институт по цветовете PANTONE обяви новия цвят на годината, за 2014 това е прекрасен нюанс на лилавото, наречен Сияйна Орхидея.

Цвят на годината 2014 сияйна орхидея Както показва името, цветът е вдъхновен от екзотичната красота на цветето орхидея и представлява разкошен пурпурен нюанс, сияещо розово-лилаво в завладяващи оттенъци.

Сияйната орхидея заменя изумрудено зеленото - цвета на 2013, символ на растеж и развитие. Новият цвят привлича окото и провокира въображението.

Вижте идеи как да носим цвета на 2014 в модата и козметиката, как да го използваме като тема за сватба и бал или като цвят за дома в интериора и обзавеждането.


Цвят на годината 2014 в модата

Сияйната орхидея е хитова цветова тенденция за мода 2014. Този цвят е водещ в палитрата на PANTONE за пролет-лято 2014, а новите колекции буквално преливат от дрехи и аксесоари в розово-лилава гама. Дизайнерите показаха цвета на годината в принтове и едноцветни облекла във всевъзможни нюанси: пастелно млечно лилаво, нежно розово с виолетови оттенъци, наситено розово-лилаво в дълбоки тонове и т.н. Всички те се комбинират добре с неутрални цветове и дават безкрайни възможности за ъпдейт на гардероба.

цвят на годината 2014 мода

Моден цвят 2014 за грим и маникюр

Орхидееното е много популярен цвят в козметиката, тъй като отива на лица с различен тен, и по-мургави и по-светли. Може да го пробвате за грим на очите: по-тъмните тонове розово-лилаво са подходящи за светли очи, а по-светлите обратното - за тъмни. Сияйната орхидея е наситен, чувствен цвят, който прави устните сочни и пухкави. Няма да сгрешите, ако изберете розово-лилаво червило за лятото. Цветът на 2014 дава безкрайни възможности и в маникюра. Опитайте орхидеени нокти с декорации или семпъл розово-лилав маникюр в моден цвят.

Моден цвят 2014 грим и маникюр

Цветът на 2014 за бал и сватба

Семейството на лилавите нюанси е чудесно вдъхновение за сватбена тема. Богатото разнообразие на розово-лилавата гама провокира въображението и предоставя безброй възможности – от букета и роклите на шаферките, до всички онези вълнуващи подробности, които правят събитието още по-красиво и незабравимо – тортата, колата, декорацията и т.н. Освен за сватба, цветът на 2014 може да се използва и за други важни събития - абитуриентски бал, рожден ден, кръщене или някакъв семеен празник.

цвят 2014 бал сватбена тема

Модерен цвят 2014 за дома

Ако ви предстои ремонт и обзавеждане на жилището може да използвате лилави тонове. Освен че е модерен цвят за 2014, лилавото привлича окото и дава възможност за най-различни съчетания в интериора и декорацията на дома. Разнообразните му нюанси изглеждат страхотно като цвят за стените в дома. Подходящи са за детска стая на момиченце, поставят интересен акцент в дневната, идеални са за оригинален цвят на кухнята и т.н. В следващите теми ще видим интересни интериорни решения в лилаво, вдъхновени от цвета на годината.

лилав цвят 2014 за дома


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации