Идеи за прически

Тенденции за БИЖУТА пролет-лято 2012

Какви бижута са модерни за пролет-лято 2012, кои са горещите трендове и какви пръстени, гривни, колиета и обеци показаха дизайнерите за новия сезон – вижте в подборката на Хубава жена

Тенденции за БИЖУТА пролет-лято 2012



Тренд #1 Бижута с големи размери
Гигантските размери се наложиха като тенденция в бижутата през последните няколко сезона. За пролет-лято 2012 обаче размерът няма значение.

Въпреки, че дизайнерите показаха големи колиета, дълги гердани, грамадни пръстени, гривни и обеци прави впечатление, че новите бижута изглеждат много по-женствено, а размерите им в повечето случаи не са прекалени.

Бижута с големи размери

Тренд #2 Бижута с естествени камъни
Бижутата, направени от естествени камъни имат особено излъчване, носейки ги сякаш чувстваме връзка с природата.
За новия сезон дизайнерите показаха атрактивни бижута от естествени камъни с метален обков
Виждаме такива в колекциите на: Chanel, Oscar de la Renta, Valentino, Badgley Michka, Diego Binetti и др.

Бижута с естествени камъни

Тренд #3 Бижута с цветя
Пролет е, и както в природата, в модата цветята са навсякъде – в новите дрехи, обувки и аксесоари. Съвсем естествено е да присъстват и в бижутата. Много дизайнери показаха бижута с флорални мотиви – красиви колиета, обеци, пръстени и гривни с разцъфнали цветя
Anna Sui, Zac Posen, Prada, Peter Som, Milly

Обеци тенденции пролет-лято 2012

Тренд #4 Дълги гердани на много слоеве
За пролет-лято дизайнерите лансират дълги гердани, не просто преметнати веднъж-дваж през врата, а буквално намотани на много, много слоеве.

Подобни огърлици могат да се носят: традиционно отпред върху дрехите, а на гол гръб отзад стоят много стилно.
Гердани с мулти слоеве виждаме в колекциите на: Oscar de la Renta, Ralph Lauren, Tory Burch, Mara Hoffman и др.

Дълги гердани на много слоеве

Тренд #5 Бижута с религиозни мотиви
Ако обичате кръстчета, може да ги извадите от кутийката си, това лято са на мода. Дизайнерите показаха различни варианти на бижута с религиозни мотиви - обеци с малки кръстчета, гривни и колиета с големи кръстове, изработени от злато или жълт метал в комбинация с черни камъни

Етно бижута и бижута с морски мотиви

Тренд #6 Бижута в етно стил
Някои дизайнери показаха бижута в етно стил – атрактивни колиета от кожа, мъниста и животински рог; обеци с пера; плетени и дървени гривни в индиански или африкански стил и т.н.
Виждаме такива в колекциите на: Mara Hoffman, Michael Kors, Douglas Hannant, Ralph Lauren

Големи обеци от седеф и обеци с пера

Тренд #7 Морски мотиви
Лято, ваканция, море... няма как морската тематика да не присъства и в бижутата за новия сезон. Дизайнерите показаха много интересни огърлици от раковини, дълги обеци от седеф, коралови гривни, пръстени с морски звезди и всякакви бижута с морски мотиви.
Chanel, Versace, Diego Binelli, Joy Cioci и др.

обеци полилей от цветни камъни

Тренд #8 Висящи обеци
Дълги обеци на висулка с флорални елементи или големи обеци тип полилей присъстват в колекциите на почти всички дизайнери.
Някои от моделите са с по-скромни габарити, други точно обратното. Същото се отнася и зо дизайнина им.

Ralph Lauren например показа елегантна колекция висящи обеци от малки мъниста. При Oscar de la Renta виждаме ярки обеци полилей от големи цветни камъни. A една от най-интересните колекции показаха Dolce&Gabbana. В дизайна на техните обеци могат да се намерят всякакви неща, дори чесан, грозде и чушки:

Обеци Dolce&Gabbana

Тренд #9 Атрактивни гривни
Дори да не обичате да носите бижута, сложете поне гривна. Това лято гривните са много модерни, а дизайнерите показаха страхотни модели във всякакви цветове и стилове.

Модерни гривни пролет-лято 2012

Хубавото на гривните е, че отиват на всеки, за разлика от обеците, които трябва да са съобразени с формата на лицето или колието, което не винаги е уместно и не подхожда на всяко деколте. Гривната става за всичко и е чудесен начин да привлечем вниманието без да прекаляваме с бижутата.

Големи гривни лято 2012

А в колекциите за пролет-лято 2012 има гривни за всеки вкус:
големи кожени с катарами, пластмасови с овални форми, по няколко на ръката, метални с интересни извивки, с геометрични форми, ярки, шарени, с камъни или от мъниста, с цветя и т.н и т.н.

Гривни тенденции за бижута лято 2012

Тренд #10 Големи пръстени на 2 и повече пръста
Като цяло големите пръстени продължават да са на мода. Повечето дизайнери показаха модели в гигантски размер - някои с традиционна овална форма, други по-авангардни. В новите колекции има интересни идеи като: двоен пръстен за два пръста; два пръстена с големи камъни на един пръст или на всички пръсти, свързани с гривна, покриваща китката:

Модерни пръстени лято 2012

Това са горещите трендове за бижута пролет-лято 2012, остава само да избираме каква дрънкулка да прибавим към колекцията си за новия сезон.



МОДА пролет-лято 2012
Как да избирам обеци според формата на лицето си
Бижута в тон с маникюра

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации