Идеи за прически

Game of thrones 7 сезон - Джон и Денерис

Историята на Денерис Таргариен и нейните прически (6 и 7 сезон)
7 сезон бележи началото на развръзката в супер популярния сериал “Игра на тронове”. Финалът предстои след броени дни, затова нека си припомним какво се случи до сега.

В предишни теми разказахме накратко сюжета на сериала чрез историята на Денерис Таргариен, която започна в далечни земи, продължи с израстването на образа и следващите събития.

Джон и Денерис се срещат в 7 сезон. Вижте как съдбите им се преплитат

Седми сезон “Игра на Тронове”

Денерис родената в буря кралица


Корабите акостират до брега на Драконов камък. Денерис подвива коляно и докосва родната земя. Драконите кръжат около кулите на замъка, а Денерис забързано прекосява тронната зала. Не поглежда към трона, а влиза направо в потъналата в прахоляк и забрава заседателна зала, мястото от което баща и водил войните си. Нетърпелива да си върне короната Денерис свиква военен съвет.

През първата нощ над Драконов камък се извива силна буря, по-страшна от тази, в която се родила Денерис. В новата буря се ражда новата кралица. Лордовете на Седемте кралства, които мразят Церсей - настоящата кралица на Седемте кралства, идват при Денерис да подвият коляно. С този акт засвидетелстват лоялност и подкрепят Денерис в битката за железния трон.

Game of thrones 7 сезон Денерис родената в буря кралица

Лорд Варис – евнухът служил на баща и (и всички шестима крале) пръв предлага услугите си на драконовата кралица.
Той смята, че народът няма по-добър шанс от нея, защото хората страдат при тиранин и благоденстват при добър владетел, затова е избрал да служи на нея. Въпреки, че шпионите му навремето едва не убиват Денерис, тя му прощава, но обещава че ще го изпепели, ако и измени. Назначава го за съветник и го заклева винаги да и казва истината в очите.

Мелисандра – червената жрица, която служи на Господаря на Светлината идва последна при новата кралица. Тя казва, че има нещо много по-важно от борбата за трона. Зимата идва, а с нея и опасността... Господарят на Тъмнината и неговата армия от мъртъвци. Древно пророчество твърди, че Господарят на Светлината е избрал принц или принцеса да спаси света от мрака. Мелисандра моли Драконовата кралица да се срещне с Джон Сняг – кралят на севера. Той ще разкаже какво е видял отвъд вала .. и Денерис праща гарван.

Game of thrones 7 сезон Джон Сняг кралят на севера

Джон Сняг кралят на севера


През това време на север в Зимен хребет се готвят за война. Джон Сняг е избран за крал на севера. Въпреки, че няма кралско потекло, хората го обичат и са готови да го следват. Джон Сняг всъщност е главният мъжки образ в “Игра на тронове”. Историята му е сходна с тази на Денерис. Така както тя повежда дотраките, той приобщава "свободният народ" и обединява враждуващите фамилии в борбата с Господаря на Нощта.

Джон и хората му вече няколко пъти са воювали с армията от зомбита и знаят, че единственото което може да ги убие е драконово стъкло (т.нар. вулканичен камък - обсидиан). Къде другаде би могло да се намери драконово стъкло, ако не в недрата на Драконов камък... и Джон се отправя на юг, за да се срещне с Драконовата кралица.

Game of thrones 7 сезон Джон и Денерис първа среща

Първата среща на Джон и Денерис


Придружен от сер Давос кралят на севера пристига в Драконов камък. Посреща ги Тирион Ланистър, станал ръка на кралицата. Величествената гледка на непристъпните скали, върху които е кацнал замъкът става още по-драматична за Джон, когато над главата му прелитат драконите. Изненадан, изумен и възхитен той поема по стръмния път за среща с майка им, а тя вече го очаква седнала на драконовия трон.

Първата среща на Джон и Денерис започва хладно. След официалното представяне двамата взаимно си припомнят греховете на предците си. Джон отказва да подвие коляно, защото северът вече не иска да служи на никого. За северняците има много по-важна борба от тази за железния трон. И Джон разказва за Кралят на нощта, за белите бродници и за схватките с армията на мъртвите отвъд вала. Зимата идва, злото идва и няма време за губене.

Историята на Денерис Таргариен “Игра на Тронове” 7 сезон

Денерис Закрилница на седемте кралства на Вестерос


Джон Сняг иска помощ от драконовата кралица. Тя има голяма армия и три дракона, но още не е готова да го подкрепи. Към този момент тя все още не го познава достатъчно, а и вече води война с Церсей. Джон и сер Давос остават като гости в замъка на Драконовата кралица, а тя им позволява да добиват драконово стъкло колкото поискат.

Армията на Неопетнените превзема Скалата на Кастърли, но войските на Церсей ги няма там. Армада от вражески кораби обсажда града. До този момент Денерис не използва драконите, за да не пострадат невинни хора. Този път обаче яхва Дрогон и помита армията на Церсей. Останалите живи войници имат две възможности – да подвият коляно пред Денерис и да се върнат при семействата си или да умрат. Лорд Тарли и сина му отказват да се подчинят и тя ги изгаря с огнения дъх на дракона.

Game of thrones 7 сезон Джон Сняг и дракона

Джон Сняг и дракона


Джон Сняг се взира в морето от високите скали на Драконов камък. Дрогон каца зад гърба му. Джон се обръща, приближава се бавно, сваля ръкавицата и протяга ръка срещу зиналата паст на дракона. Дрогон притваря очи и се оставя да бъде докоснат, а Денерис наблюдава изумителната сцена от гърба на дракона. Може би тогава сърцето и трепва и лека полека започва да гледа на Джон с други очи.

Дотраките, които служат на Денерис водят при нея някакъв мъж. Сер Джора Мормон се завръща, излекуван от смъртоносната болест. Той подвива коляно и моли кралицата отново да и служи. Денерис е щастлива да го види, прегръща го, а той целува ръцете и. Джон Сняг наблюдава трогателната среща и лека полека започва да гледа на Денерис с други очи.

Историята на Денерис закрилница на седемте кралства на Вестерос

Шестима мъже се отправят отвъд вала


Отново има военен съвет. Драконовата кралица вече е склонна да помогне на Джон, но се опасява, че ако прати войските си на север Церсей ще се възползва. Тогава Тирион подсказва, че трябва да я убедят да сключат примирие, а това може да стане само, ако донесат доказателство за това какво зло се крие отвъд вала.

Сер Давос и Тирион Ланистър се вмъкват в Кралски чертог и Тирион се среща тайно с брат си Джейми. На него разчита да убеди Церсей. Сер Давос има друга мисия. Той намира незаконния син на Робърт Баратион – ковачът Джендри, момче на което помага от години и го взема със себе си.

Джон, сер Джора, Сер Давос и Джендри се отправят към вала. Денерис ги изпраща и сърцето и е свито. Страхува се за Джора, но и за Кралят на севера, с който както се изразява, вече е свикнала. Когато пристигат на Вала към тях се присъединяват водачът на свободния народ Тормунд, Сандор Клегейн наричан още Хрътката, лорд Берик Дондарион и още един от братството на Червения бог.

Game of thrones 7 сезон Денерис спасява Джон

Денерис спасява Джон


Шестимата мъже излизат в пустоша отвъд вала на лов за доказателство. Не след дълго виждат пешаците на Господаря на Нощта. Разразява се люта битка. Хрътката успява да хване едно зомби и да го натика в чувал. Остава само да се измъкнат живи, но армията на мъртвите приижда от всички страни. Джон праща Джендри към вала за помощ. Останалите успяват да се доберат до една скала насред езеро. Зомбитата не могат да минат през водата, но сутринта езерото замръзва и краят изглежда неизбежен.

От вала пращат гарван и Денерис идва на помощ точно навреме. Тя се снишава с Дрогон, за да спаси Джон и хората му, а другите дракони се бият със зомбитата. За зла участ обаче Кралят на Нощта хвърля копието си и уцелва Визерион. Драконът пада мъртъв във водите на езерото. Регар отлита, а всички се качват на гърба на Дрогон. Джон остава последен да се бие с прииждащите зомбита. Завлича ги в езерото, за да спаси Денерис, дракона и хората си.

Game of thrones 7 сезон Денерис и Джон се влюбват

Денерис и Джон се влюбват


Денерис се взира в пътя от наблюдателницата на Вала. Тя чака Джон със свито сърце... и той най-после се появява. Метнат на коня, замръзнал, ранен и в несвяст, но жив, по чудо спасен. Качват го на кораба и всички отплават.

Денерис стои до леглото на Джон и чака да се събуди. Той отваря очи и казва, че много съжалява за смъртта на дракона. Иска му се изобщо да не бяха ходили отвъд вала. Но Денерис не съжалява, защото е видяла злото с очите си и вече му вярва. Обещава да го подкрепи и да се бие с него в битката срещу Господаря на нощта

Развълнуван Джон и благодари. Първо я нарича Дани, а тя се смее и го съветва да не прави това. Тогава я нарича своя кралица, би коленичил пред нея, но в момента няма как. Тя хваща ръката му. Джон вярва в нея и знае, че севера също ще повярва, когато я опознае.

Game of thrones 7 сезон Джон и Денерис

Среща на върха в Кралски чертог


Пред портите на Кралски чертог (столицата на Седемте кралства на Вестерос) е строена многочислената армия на Неопетнените. Зад тях с боен вик приижда конницата на дотраките. В залива около града са разположени стотици кораби с драконови знамена ... Денерис демонстрира цялата си мощ.

Предварително уговорената среща се състои в Драконова яма, мястото където преди 300 години са били затворени последните дракони. Дошли са всички бивши и настоящи врагове, за да преговарят за примирие, защото има по-важна война, от тази която водят помежду си – войната за оцеляване.

Драконовата кралица пристига последна, яхнала Дрогон, а Церсей се държи надменно и цинично докато Клегейн не показва доказателството от вала. Зомбито изскача от сандъка и хуква към Церсей. Всички са ужасени. Джон разказва за Кралят на нощта и неговата армия, а Церсей е склонна да приеме мира стига Кралят на севера да остане неутрален.

Верен на себе си, Джон не дава обещание, което не може да изпълни и Церсей си тръгва. С риск за собствения си живот Тирион Ланистър отива да говори със сестра си. Въпреки, че Церсей едва обуздава гнева си, не го убива за старите му грехове, а го изслушва. После се връща на срещата и приема примирието, нещо повече обещава, че ще прати войските си на север да се бият с общия враг.

Game of thrones 7 сезон Джон и Денерис любовна сцена

Любовната сцена на Джон и Денерис


Джон почуква на вратата, Денерис отваря. Двамата се гледат продължително и всеки от тях разбира, че обича другия и любовта му е споделена. В следващия миг най-сетне дават воля на чувствата си. Следва страстна любовна сцена ...

В това време на север, Бран (най-малкия брат на Джон, който e Триоката врана и вижда в миналото) и Самуел Тарли (най-добрият приятел на Джон) разбират истината за Джон Сняг. Оказва се, че той не е копеле на Нед Старк. Истинското му име е Егон Таргариен, законен син на Лиана Старк и Регар Таргариен, плод на любовта им, роден след тайната им венчавка. Всъщност Джон е законният наследник на Железния трон, а Денерис се пада негова леля.

Седми сезон завършва със зрелищна сцена на вала. Кралят на нощта напада вала, яхнал Визерион. Драконът зомби бълва син огън и руши наред, а през срутените стени на вала приижда армията на мъртвите. Злото влиза в Седемте кралства...
(следва продължение)

Прическите на Денерис в “Игра на Тронове” 7 сезон

Прическите на Денерис 7 сезон


В началото на 7 сезон прическата на Денерис изглежда точно като прическа за кралица – величествена, царствена и много красива. Представлява сложна плетеница от плитки, които тръгват от горната част на главата и се събират в кок на тила. Останалата част от платинено русата и коса се стели по гърба и раменете, подредена в безупречни къдрици.

В края на 7 сезон Денерис се превръща във войн, и прическата, и дрехите отразяват това. Сребристо русите и коси са сплетени на множество плитки, които се преплитат в сложна плетеница отзад на главата. Ниско долу на тила косата е прихваната в къдрава опашка. Тази прическа много прилича на конската опашка на Хал Дрого.



Когато отива да спаси Джон, косата на Денерис е сплетена в разкошна плитка. Няма да скрия, че това е любимата ми прическа. Прическата започва с две малки плитки от двете страни, които се срещат на върха на главата и образуват венец. В средата на главата има три плитки, които отиват към тила, а над тях още две кръстосани плитки, които преминават под голяма рошава плитка ниско долу на тила.


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации