Идеи за прически

Денерис в “Игра на тронове" 6 сезон

Историята на Денерис Таргариен е една от главните сюжетни линии в култовия сериал “Игра на тронове”. В началото тя живее в изгнание. Следва дълъг път, осеян с трудности, за да се превърне от красива принцеса в силна кралица. А целта е само една – железния трон...

Ето какво става с Денерис в “Игра на тронове” през 6 сезон:

Историята на Денерис Таргариен  6 сезон “Игра на Тронове”

Шести сезон “Игра на Тронове”

Денерис Халееси на великото тревно море


Денерис попада в плен на дотраките, които не знаят коя всъщност е тя. През това време Даарио и Джора тръгват да я търсят, а Тирион Ланистър и Сив червей поемат управлението на Мийрийн в отсъствието на кралицата.

Дотраките водят Денерис при Хал Моро, който иска да я направи своя робиня, докато не разбира, че е вдовица на великият Хал Дрого. Според традициите на дотраките съществува само един достоен път за вдовиците на мъртвите халове. В свещения Вес Дотрак има храм дош халеен. Там те прекарват остатъка от живота си, затворени в принудително отшелничество.

През това време Сер Джора намира пръстена на Денерис. Двамата с Даарио разбират какво се е случило и тръгват по следите и.

Затварят Денерис при останалите вдовици. От тях разбира, че за да стане дош халеен е трябвало да отиде в храма веднага след смъртта на мъжа си. Тя се е отклонила по пътя на скитълците, а това е забранено. Скоро ще има съвет на халовете, който ще реши нейната съдбата. Денерис вече вижда спасение.

Денерис Неизгоримата 6 сезон “Игра на Тронове”

Когато я водят пред съвета, Денерис не трепва и не моли за милост.. Обратното, показва на “великите халове” колко са дребни и недостойни да водят народа си. Само тя би могла да поведе дотраките към велики дела.
Денерис Неизгоримата хваща с голи ръце железните обръчи на огньовете и ги поваля на земята. В следващия миг храмът гори, с него и всичките халове. А Денерис остава невредима насред пламъците.

Преди това Даарио и Джора са убили охраната и са извели всички вдовици от храма. Денерис излиза от огъня величествена, гола и много красива. Всички дотраки падат на колене и навеждат глава, така засвидетелстват почит към своята Халееси.

Възседнала бял кон Денерис води дотраките към Мийрийн. За да ги качи на корабите и да ги накара да се бият за нея тя знае, че трябва да ги надъха и впечатли. Тогава препуска напред и след малко се появява възседнала Дрогон. От гърба на дракона говори на дотраките, така както им говореше Дрого. И дотраките стават нейни кръвни ездачи сега и завинаги.

Историята на Денерис драконовата кралица 6 сезон “Игра на Тронове”

Драконовата кралица се завръща


Когато Денерис се връща в Мийрийн мирът е нарушен. Господарите са завзели флота, а по улиците на града отново безчинстват Синовете на Харпията. Вслушвайки се в съветите на Тирион Ланистър Денерис обуздава гнева си и вместо да разруши целия град, заедно с жените и децата, се качва на гърба на Дрогон. Изпепелява входа към подземията и освобождава Визерион и Регал, двата дракона политат след брат си. През това време ордите на дотраките, водени от Даарио нахлуват в Мийрийн и много скоро приключват със Синовете на Харпията.

Кралицата си връща контрола и Мийрийн отново е свободен. Денерис вече е достатъчно силна, за да си върне железния трон, но и трябват още кораби. Точно в този момент при нея пристигат Яра и Теон Грейджой, които бягат от чичо си Юрон. Той им откраднал трона, а те взели корабите. Предлагат флота си на Денерис в замяна на помощта и да си върнат законното наследство.

Шести сезон завършва с внушителна сцена: Огромна армада от кораби потегля от робския залив, който вече се казва Залива на драконите. Стотици кораби с развети драконови знамена се готвят да прекосят морето, а над тях летят три огромни дракона. Денерис стои на палубата с развети от вятъра сребристи коси и поглед зареян в хоризонта. Драконовата кралица се завръща у дома...
(следва продължение)

Прическите на Денерис от  “Игра на Тронове” 6 сезон

Прическите на Денерис 6 сезон

В началото на 6 сезон Денерис е в плен на дотраките. Прическата е рошава и повече от небрежна. Дългите сребристи коси са спуснати - няма букли, няма плитки. Цялата визия изглежда прашна и неугледна.
Когато излиза от огъня косата е спусната и прибрана назад. А когато драконовата кралица се завръща виждаме прическата в целия блясък. В горната част платинено русата и прическа е сплетена на малки плитки с усукани кичури, вплетени в спуснатите и коси, които се стелят в красиви къдрици по раменете и гърба.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации