Идеи за прически

Цвят на косата 2019

Независимо дали търсим драстична промяна или просто искаме да освежим цвета на косата, винаги е добре да сме информирани какво е на мода. Подбрахме 10 тенденции за цвят на косата 2019, които според нас най-добре покриват целия цветови диапазон.

Сред най-модерните цветове ще откриете повече блясък за черното, повече топли тонове в русото, изключително богати оттенъци в кестенявото и актуални нюанси за червена коса.

Общото при всички тях е, че се доближават максимално до естествените цветове на косите, но същевременно разкриват повече дълбочина и прибавят повече обем на прическата.

Вижте кои цветове на косите са модерни за 2019 и за какви жени са подходящи:

Модерни цветове 2019 за черна, руса, кестенява и червена коса


Мастилено черно

Това не е обикновен черен цвят на косата от ерата на готика и емо-културата, а много по-богат и наситен. Мастилено черното съдържа леки тъмночервени тонове и сребристи отблясъци, които освежават прическата и карат косата да блести на светлината. Този цвят е подходящ за дами с блед тен на лицето, сини или тъмни очи. Мастилено черната коса изглежда чудесно в гладки прически.

Мастилено черен цвят на косата 2019

Синьо черен цвят на косата

Така модерните напоследък сини коси дават своето отражение в тенденциите за черен цвят на косата през 2019. Ако не сте достатъчно смела да си направите изцяло синя коса, значи синьо-черно е вашият цвят. Този загадъчен нюанс стои достатъчно близо до черното и разкрива дълбоки сини тонове под слънчевите лъчи. Синьо черна коса подхожда на жени със светла кожа, черни, зелени и сини очи.

Синьо черен цвят на косата 2019

Черешово черно

Плавен преход на червени кичури в тъмни и по-светли тонове върху черна коса създават красив черешов цвят, който обогатява черното и придава повече обем на прическата. Разбира се черешово черна коса може да се постигне и чрез боядисване изцяло в един тон, но с кичури изглежда много по-вълнуващо. Този красив цвят съдържа тъмночервени и пурпурни оттенъци, които озаряват лицето. Подходящ е за жени с тъмна и бледа кожа.

Черешово черен цвят на косата 2019

Светло русо Бейби Блонд

Новите тенденции за цвят на косата 2019 предлагат един страхотен нюанс на русото - светъл, почти платинен, но по-топъл и обогатен със златни оттенъци. Колористите са кръстили този цвят Бейби Блонд. Представлява много светло русо със златни отблясъци и изсветлени кичури, сякаш слънцето е целунало косата на малко дете. Ако ви е писнало да сте платинена блондинка, това е вашият тренд. Просто добавете бледи руси тонове, това ще стопли цвета и ще направи косата по-естествена.

Светло рус цвят на косата бейби блонд

Медно русо Ягода

Медните тонове със златисти и червеникави отблясъци винаги са били модерни, а за 2019-та стоят на върха в класацията за цвят на косата. Меднорусото всъщност е перфектната среда между златно русо с цвят на пчелен мед и червено русо с цвят на бакър. Не е ли това идеалният начин да станеш едновременно фатална червенокоска и да си останеш атрактивна блондинка. Новото тази година е нюанса мед от ягоди, който съдържа медно русо с леки розови оттенъци.

Медно рус цвят на косата Ягода

Тъмно русо Крем

Чистото пепелно русо далеч не е единствената възможност за любителките на тъмно русите цветове. В новите тенденции има едно страхотно предложение Крем Блонд: по-мек и топъл рус цвят, който съдържа няколко нюанса.
Основата на косата (корените) остава в натурален тъмнорус цвят, а по цялата дължина на косата се прави плавен преход с кичури в меки и нежни нюанси – млечнорусо, кремаворусо и светло бялорусо.

Тъмно рус цвят на косата крем блонд

Тъмно кафяво Кафе

Дълбок кафяв цвят, силен и наситен, обогатен със златисто-червеникави оттенъци, ето това е топ тренда при брюнетките за 2019. Прекалено сложно ли ви се вижда? Не, не е – просто си помислете за цвета на кафе. Тъмен и топъл като зърната на токущо изпечено кафе или светъл и наситен като чаша димящо кафе. В косите този цвят съдържа няколко нюанса: кестеняво, карамелено, медно и кафяво, които преливат плавно един в друг и се допълват хармонично.

Тъмно кафяв цвят на косата кафе

Светло кафяво Кестен

Топло светло кафяво с дълбоки и наситени кафяво-червеникави оттенъци в цвят на кестен, това е още един невероятен нюанс за любителките на кестенявите коси. В новите тенденции за цвят на косата 2019 кестенът е представен в целия си блясък. Цветът е топъл, дълбок и богата на нюанси, а на слънцето косата блести в златисто кафяво-червено. Какво по-хубаво в студените зимни дни. Този благороден цвят е подходящ за жени с светъл тен на лицето и светли очи.

Светло кафяв цвят на косата кестен

Шоколадово кафяво с медни оттенъци

След манията на ярките огнени нюанси в миналия сезон, май е време да гасим пожара. В новите тенденции за цвят на косата 2019 медните тонове определено са по-приглушени, по-меки и не така ярко контрастиращи с основния цвят на косата. Например подобрената версия на класическото шоколадово кафяво изглежда страхотно с приглушените си медни акценти. Това прави цвета по-богат и косата изглежда много по-естествено.

Шоколадово кафяв цвят на косата с медни кичури

Червена коса, рижи кичури

Червеният цвят на косата е представен изключително разнообразно през новия сезон. В тенденциите за цвят на косата 2019 ще срещнете както огнено червени коси, оцветени в ярък интензивен цвят, така и тъмно приглушено червено като нюанс на основния цвят.

Червен цвят на косата 2019

Абсолютен моден хит в цветовете на косите за 2019 са кичури в червената гама. Например рижави кичури, които допълват русото или бакърено медни кичури, които обогатяват кафявото, черешово червени кичури, които контрастират върху черното и т.н. и т.н. списъкът е много дълъг.



Разгледахме 10 от най-модерните цветове при косите през новия сезон. В следващите теми ще продължим с още горещи трендове, иновативни техники за боядисване на коса и нови идеи за цвят на косата

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации