Идеи за прически

10 топ тенденции за грим пролет/лято 2015

Нsкои от новите тенденции в грима изглеждат свежо и много впечатляващо, а други странно, дори налудничаво. При всички положения обаче дават страхотни идеи за визията ни през новия сезон.

В нашата подборка ще намерите 10 топ тенденции за грим пролет/лято 2015, които обобщават най-важното и актуално в грима. Добавят нови акценти в утвърдените трендове и вкарват вдъхновяващи елементи в макиажите за всеки повод. Вижте ги:


Изящна очна линия
Топ тенденция за грим на очите пролет/лято 2015


Изящни линии с деликатно извити краища рисуват пленителен контур около очите и привличат вниманието към погледа. Така че дами, време е за експерименти с течна очна линия. За пролет-лято 2015 е модерен грим на очите с тънки графични линии, прецизно точни и леко изтеглени в ъгъла на окото.
Може да опитате изчистена линия, строго фиксирана по горния клепач, като в макиажа на Marchesa (вляво) или да очертайте очите с фин контур, както при Emilio Pucci (вдясно). Хубавото на този грим е, че може да се носи навсякъде и при всеки повод.

Изящна очна линия - Топ тенденция за грим на очите пролет/лято 2015

Грим с изящна очна линия показаха също: Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent и Cushnie et Ochs

Съблазнителни опушени очи
Секси тенденция за грим пролет/лято 2015


Гримът опушени очи (smoky eyes) прави погледа загадъчен и невероятно секси, а за пролет-лято 2015 този вечен тренд изглежда супер съблазнително, както в класическия си вариант с тъмни сенки, така и при атрактивните съчетания в нетипични нюанси.
Харесахме сънените опушени очи на Tom Ford (вляво) с цвят черен въглен, които направо плачат за купони до зори. Допада ни елегантният опушен грим на Diane von Furstenberg (вдясно), при който черното прелива в сивкави оттенъци - прекрасен смоуки грим за през деня.

Съблазнителни опушени очи - Секси тенденция за грим пролет/лято 2015

Съблазнителни опушени очи виждаме още при: Chanel, Giorgio Armani, Roberto Cavalli и Giles

Бледо лилав грим
Топ тенденция за нежен грим пролет/лято 2015


Лилаво с прелестни оттенъци обгръща клепачите като нежна пурпурна мъгла и кара очите мигновено да изпъкват. Ето защо е добре винаги да имаме под ръка лилави сенки, а през новия сезон направо е задължително. За пролет-лято 2015 най-модерен е нежен лилав грим в светли нюанси.
Вдъхновение може да почерпите от Derek Lam (вляво) и неговият бледо лилав грим с цвят лавандула – нежен, пестелив, идеален за ежедневието. За специалните вечери прибавете драматичен ефект с по-смели виолетови нюанси, както при Guy Laroche (вдясно) и неговият драматичен лилав грим с цвят орхидея.

Бледо лилав грим - Топ тенденция за нежен грим пролет/лято 2015

Тенденцията лилав грим се наблюдава също при: Vera Wong, Mathew Williamson и Tsumori Chisato

Макиажи с кафяви сенки
Топ тенденция за цвят на сенките за очи пролет/лято 2015


Универсалното кафяво диктува може би най-практичната тенденция в грима за новия сезон. Макиажи с кафяви сенки във всевъзможни оттенъци превзеха модния подиум. Дизайнерите лансират монотонен грим в нови вдъхновяващи нюанси.
Например: шоколадово кафяво в преливащи тонове както при Reem Acra (вляво) или топло пясъчно кафяво в меки нюанси при Roberto Cavalli (вдясно). Интригуващо изглеждат макиажите, в които кафявите сенки, съчетани с хладно тъмносиво или метално бронзово създават перфектен баланс.

Макиажи с кафяви сенки - Топ тенденция за цвят на сенките за очи пролет/лято 2015

Макиажи с кафяви сенки показаха още: Donna Karan, Giorgio Armani и J. Mendel

Ултра дълги мигли
Топ тенденция за грим на миглите пролет/лято 2015


Големи изразителни очи с минимален грим и ултра дълги мигли представят една от най-красивите тенденции за новия сезон. Забравете за изкуствените мигли и заложете изцяло на водоустойчивата спирала в жегата.
Добри идеи дават Paul & Joe (вляво), които показаха лек грим с естествена визия и изящно извити секси дълги мигли. При Rochas (вдясно) миглите са силно разклонени и сдвоени с точки на долния клепач. Интересен макиаж в ретро стил а ла Туиги, вдъхновен от 60-те

Ултра дълги мигли - Топ тенденция за грим на миглите пролет/лято 2015

Ексцентрични изразителни вежди
Топ тенденция за грим на веждите пролет/лято 2015


Експериментите с вежди продължават през новия сезон. Напоследък виждаме какви ли не чудатости в тенденциите за грим – от рунтави вежди, дебели и силно подчертани до едва забележими, тънки и много изсветлени вежди. Мислехме, че повече няма накъде, докато не ни изненада последната иновация в грима на веждите за пролет-лято 2015.
Манекенките на Badgley Mischka (вдясно) се появиха на подиума с боядисани вежди в пастелни нюанси в целия цветови диапазон – розово, синьо, дори зелено. При Alexander Wang (вляво) цветовете са в златиста гама и изглеждат по-умерено. За това пък Rodarte шокираха аудиторията с един още по-ексцентричен тренд, който ще видите на долу.

Ексцентрични изразителни вежди - Топ тенденция за грим на веждите пролет/лято 2015

Betsey Johnson, Givenchy и Giambattista Valli показаха изсветлени вежди, а Prada, Yohji Yamamoto и Vivienne Westwood предложиха макиажи с абстрактни линии, които насочват вниманието към веждите.
Ако новите тенденции в грима на веждите са твърде ексцентрични за вас, винаги може да заложите на класиката – добре оформени вежди с естествен вид.

Пламтящи ярки устни
Топ тенденция за грим на устните пролет/лято 2015


Червените червила с многобройните си нюанси най-добре акцентират на устните и привличат погледа към тях. Прибавете приглушен матов блясък за повече плътност. Не очертавайте контура, а размийте леко и ще получите поразителен пламнящ ефект. Това всъщност е най-горещият тренд в грима на устните за новия сезон.
Направете си изкусителни устни в малиново-червено, както при Carolina Herrera (вляво) или дръзки и закачливи в оранжево-червено като на Missoni (вдясно).
Ако не харесвате ярки тонове, заложете на червено-кафяво цвят марсала, или стилно вишнево-червено, задължително с пламтящ ефект.

Пламтящи ярки устни - Топ тенденция за грим на устните пролет/лято 2015

Тенденцията се наблюдава още при: Dolce & Gabbana и Zac Posen

Бронзов тен на лицето
Топ тенденция за фон дьо тен пролет/лято 2015


Бронзова кожа, сякаш целуната от слънцето си остава вечен тренд за летните месеци, но ако няма време за плаж, просто добавете лек загар в грима на лицето с бронзиращ фон дьо тен. За пролет-лято 2015 са модерни и матиращи, и бляскави бронзанти за лице, така че изберете каквото ви харесва, задължително със слънцезащитен фактор.
За вдъхновение вижте: бронзов тен с матов ефект от Michael Kors (вляво) и сияйна кожа с бронзов тен от Balmain (вдясно)

Бронзов тен на лицето - Топ тенденция за фон дьо тен пролет/лято 2015

Макиажи с бронзов тен на лицето показаха също: Ralph Lauren и Isabel Marant

Минимален грим почти без грим
Топ тенденция за естествен грим пролет/лято 2015


Абсолютен минимализъм, пестеливост и тотална липса на грим характеризират може би най-свежата тенденция за лятото и ваят естествена визия, която подчертава красотата на лицето, с безупречна кожа, добре поддържана със здравословен тен.
Харесваме естествения грим на Marc Jacobs (вдясно), при който тенденцията “без грим” означава точно това - чисто лице без никакви гримове – няма спирала, няма фон дьо тен, няма абсолютно нищо. Допада ни и минималистичният грим на Tory Burch (вляво) с лек руж и розово червило в естествени тонове.

Минимален грим - Топ тенденция за естествен грим пролет/лято 2015

Пиърсинг и татуси
Топ тенденция за екстравагантен грим пролет/лято 2015


С последната тенденция в нашата подборка няма как да останете незабелязана. Изобщо не ви трябва екстравагантен грим, за да събирате погледите през новия сезон, достатъчно е да заложите на украса по лицето с пиърсинг и татуси.
Не бързайте да се стряскате :) Може да използвате фалшиви обеци за вежди – колкото повече, толкова по-добре, както при моделите на Rodarte (вляво) и временни татуировки за лице под очите или върху скулите както при Tommy Hilfiger (вдясно)

Пиърсинг и татуси - Топ тенденция за екстравагантен грим пролет/лято 2015

Темпораторните татуировки са най-новата мания сред младите жени и момичета, а знаменитости като Алесандра Амброзио, Ванеса Хъджънс и Бионсе дори ги носят на Червения килим. Повече за тази тенденция в следващата тема.


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации