Идеи за прически

Цвят на годината 2015 Марсала

Марсала беше обявен за цвят на годината 2015 от водещия институт по цветовете Pantone.

Цвят на годината 2015 Марсала
След романтично лилавата Сияйна Орхидея (Цвят на 2014), Изумруденото Зелено (Цвят на 2013), огнено-оранжевата Мандарина (Цвят на 2012), наситено-розовите Орлови Нокти (Цвят на 2011) и Тюркоазеното Синьо (Цвят на 2010) може да се каже, че Марсала е първият по-тъмен и дълбок нюанс, обявяван за цвят на годината напоследък.

Марсала е вдъхновен от цветовете на отлежало сицилианско вино и представлява топъл нюанс червено-кафяво с меки оттенъци.

Вижте как е представен този силен цвят в модата, козметиката и интериора. В темата ще намерите оригинални начини как да използваме цвета Марсала за грим и маникюр, в ежедневната и вечерна мода, като цвят за сватба и абитуриентски бал, в модата за дома и др.


Модерен цвят 2015 за козметика


Как да използваме цвета на годината 2015 марсала за грим и маникюр

В козметиката цветът на 2015-та може да се определи като абсолютно универсален цвят, подходящ за жени с мургава и светла кожа. Марсала представлява приглушен оттенък опушено бургундско - интересен нюанс, който попада някъде между дълбоко бордо с розовеещи полутонове и топли оттенъци керемидено кафяво. Прекрасен цвят за грим и маникюр, за ежедневието и за специалните вечери.

Как да използваме цвят Марсала за грим

Нашият любим начин за използване на Марсала в грима е като цвят на руж за подчертаване на скулите. Съчетайте с бронзови сенки на очите и натурален цвят на устните в ежедневен грим, а за вечерен макиаж може да използвате червило с наситен червено-кафяв цвят, тъмни сенки на очите и черна очна линия за повече драматизъм.

Как да използваме цвят Марсала за маникюр

Марсала е чудесен цвят за маникюр, елегантен и достатъчно дискретен, за да го носим и в офиса, и на специално събитие. За изискан едноцветен маникюр използвайте лакове за нокти в червено-кафяво, а за атрактивен маникюр с декорация съчетавайте Марсала със златисто и брокат.

Цвят на годината 2015 за мода


Как да носим цвят на годината 2015 марсала в ежедневната мода

Безспорно Марсала е най-популярният цвят в света на модата за 2015. Как иначе, нали е определен за цвят на годината и водеща цветова тенденция в палитрата на Pantone за пролет-лято 2015. Бъдете сигурни, че този нюанс ще доминира и през следващия есенно-зимен сезон.

Какво представлява цвета марсала в модата

Цветът Марсала е тъмен, дълбок, но приглушен и ненатрапчиво наситен. В цветовия спектър този нюанс се намира някъде между винено-червеното и шоколадово- кафявото. Има топли оттенъци и може да се определи като унисекс цвят, подходящ за мъжка и дамска мода.

Мода в цвят Марсала

Дизайнерите вече показаха много дрехи, обувки и аксесоари с цвят Марсала в модата и за двата пола. Според нас, най-интригуващо изглеждат новите кожени дрехи в червено-кафяви нюанси, а най-зашеметяващо новите обувки и чанти в модерния цвят Марсала.

Как да носим цвят Марсала

В ежедневната мода може да носим цвета на годината в комбинация с бяло и неутрални тонове (сиво, телесно, бежово) за контрастни съчетания или да изберем няколко тона червено-кафяво за монохромно облекло

Цвят на годината 2015 за абитуриентски бал


Модерен цвят 2015 за бални рокли и абитуриентски костюми

Цветът на годината 2015 изглежда особено впечатляващо във вечерната мода през новия сезон. Ако ви предстои бал или друг официален повод може да използвате Марсала като вдъхновение при избора на цвят за бална рокля или абитуриентски костюм.

Модерен цвят за бални рокли 2015

Цветът Марсала е чувствен и невероятно секси. Няма да сгрешите, ако го изберете за дълга бална рокля с шлейф и гол гръб, като истинска хоривудска звезда. Този цвят контрастира с тена на кожата, подходящ е и за елегантна рокля от дантела с прозрачни акценти или за закачлива къса рокличка с разкроена пола.

Модерен цвят за абитуриентски костюми 2015

Модерното червено-кафяво според нас е по-добрият избор при абитуриентските костюми за момчетата от традиционното черно или твърде скучното сиво. Изглежда много по-оригинално и едновременно с това достатъчно елегантно и официално.

Цвят на годината 2015 за сватба


Как да използваме цвят на годината 2015 Марсала в тема за сватба

Марсала напомня за старо вино – силно и опияняващо като любовта. Цветът на годината 2015 работи чудесно в сватбена тема. Как иначе, не случайно е вдъхновен от нюансите на отлежали сицилиански вина.

Тема за сватба цвят Марсала

Може да използвате Марсала като основен цвят на тема за сватба, допълнен от топли тонове: оранжево, жълто и коралово или да съчетаете със студени цветове като синьо, лилаво и зелено. Тези цветови комбинации са подходящи за детайлите на булчинския букет, поканите, сватбената украса, тортата и останалите вълнуващи подробности около сватбата.

Още идеи как да използваме цвета Марсала за сватба

Цветът Марсала контрастира перфектно с бялата булчинска рокля. Подходящ е като акцент в тоалета и прическата на булката и като основен цвят за роклите на шаферките.
Горещо го препоръчаме като цвят на костюма за младоженеца (стига да е достатъчно смел) или като цвят на кола за сватба (стига да има такава под ръка)

Цвят на годината 2015 за дома



Марсала е топъл, земен цвят с червеникаво-кафяви оттенъци, който предизвиква ретро усещане и навява приятни спомени. Цветът на годината 2015 има меки нюанси, създаващи уют и топлина в интериора и обзавеждането на дома.

Как да съчетаваме цвета Марсала в интериора

Използвайте Марсала като акцент в декорацията на дома. Съчетава се добре с бял, сив и тъмносин декор. Например може да добавите възглавница в червено-кафяво върху белия диван, стилна лампа на нощното шкафче, или стол в цвят марсала опрян до тъмносинята стена.

Още идеи как да използваме цвета марсала за дома

Ако интериорът в дома ви има преобладаващи неутрални тонове изберете килим в цвят Марсала, който да разсее скучното монотоние и визуално да затопля пространството. Добре е да знаем, че като цвят на стените Марсала е подходящ за гладки стени с много картини. A облицовка с различни нюанси Марсала на стените, пода и тавана създават текстура и повече уют.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации