Идеи за прически

Снежен Човек от храна за празничната трапеза

Снежен човек от храна идеи за празничната трапеза
Снежен човек може да се направи от всякакъв вид храна – от сирене и кашкавал за гарнитури и солени предястия до шоколад и захарно тесто за украса на торти и сладкиши.

Този невероятно симпатичен символ на зимата със сигурност ще предизвика усмивки и весело настроение на празничната трапеза.

Разгледайте 15 страхотни идеи за всевъзможни ястия с форма на снежен човек – салата, пица, коледен десерт, парти хапки и новогодишни торти.


Празнично предястие Снежен човек

Вместо да сервираме кремообразните ордьоври и дипове за мазане в купички по традиционния начин, защо да не опитаме нещо по-готино за празничната трапеза. Използвайте любимата си рецепта за крем, пастет, разядка и т.н. Пригответе консистенцията и от нея оформете 2 големи топки. Украсете с морков и маслини. Добавете червен шал на врата и лавров венец на главата. Получава се празнично предястие Снежен човек, което със сигурност ще впечатли гостите ви. Поднесете с крекери и солени бисквити.

Празнично предястие Снежен човек

Снежен човек от сирене

Лесно може да приготвите смес от сирене, с която да направите интересна фигурка на снежен човек за празничната трапеза. Рецепта и подробно описание ще намерите ТУК
Сглобете едно или още по-добре няколко снежни човечета с 3 топки от сместта, различни по големина. За украса използвайте каквото има под ръка – моркови или червени чушки за шапка и носле, грах и черен пипер на зърна за очички и копчета. Добавете стрък мерудия за метла и консумирайте с усмивка.

Снежен човек от сирене

Снежен човек от кашкавал

Забавна закуска за децата става за нула време от 3 кръгчета кашкавал, поставени едно над друго в цветна чиния. Добавете 2 парченца солети вместо ръце. Шалът и шапката може да направите от сушени плодове или от желирани бонбони, а очички и копчета от малки капки течен шоколад. Допълнете с пуканки вместо сняг и се получава цяла зимна картинка.

Снежен човек от кашкавал

Салата Снежен човек

Млечната салата с краставици изглежда много по-забавно, приготвена като Снежен човек. Оформете две топки за тялото и главата върху голямо плато. За лицето използвайте: краищата на краставица (за очи), върха на прясна чушка (за носле) и резенче оранжева чушка (за уста). Украсете тялото с маслини вместо копчета. На вратлето поставете шал от лентички червени печени чушки, а на главата калпаче от луканка или друг колбас, нарязан на парчета. Добавете метла от прясна чушка, разрязана на две и забийте в тялото от едната страна. Получава се много ефектна салата “Снежен човек“

По същия начин може да приготвите Снежен човек от различни салати, например от зеле с майонеза, руска салата и др.
Вижте още: Идеи за украса на салати

Салата Снежен човек

Снежни човеци хапки на клечка

Направете 3 малки топчета от крема сирене или моцарела. Промушете през клечка за зъби. Краят на клечката забийте в резен краставица, а на върха поставете шапка от маслина. Украсете с шалче от скарида или рачешки рулца. Получават се симпатични снежни човеци. Може да комбинирате с пингвини хапки на клечка от сирене и маслини, които се приготвят по сходен начин.

Вижте още: Лесни хапки за парти

Снежни човеци хапки на клечка


Снежни човеци от варени яйца

Ефектни снежни човеци могат да се направят много бързо от цели твърдо сварени яйца, които се съединяват по двойки посредством дървен шиш или с клечки за зъби. В основата на шиша поставете голяма шайба морков. След това промушете яйцата, а на върха сложете 2 по-малки шайбички от морков като шапка. Украсете с черен пипер на зърна вместо очички и копчета, а нослето направете от триъгълно парченце морков. Добавете стръкче целина или друга зелена подправка вместо метла.

Снежни човеци от варени яйца

Пица Снежен човек

По празниците може да изненадате семейството с любима пица, оформена като снежен човек. Направете 2 кръгли блата от тесто – голям за тялото и малък за главата. Съединете ги, намажете с кетчуп и гарнирайте обилно с настъргано сирене. За украса използвайте черни маслини без костилки, парченце червена чушка за носле и резенчета зелени чушки като шал.

Пица Снежен човек

Снежен човек от картофено пюре

Ако обикновеното картофеното пюре ви се струва твърде скучна гарнитура, без много усилия може да го превърнете в уникална украса за празничните ястия. Оформете тяло от 2-3 топки картофено пюре. Не се старайте да са правилни и гладки, разрохкани изглеждат по-ефектно и наподобяват истински сняг. Украсете с чер пипер на зърна за очи и копчета, морков за носле и краставичка за уста. Направете шапка от гъба с пънчето, шал от лентичка чушка и ръчички от зеленина.

Снежен човек от картофено пюре

Снежен човек от печени ябълки

Следващото предложение дава чудесна идея за здравословен десерт с типично зимно ухание. Снежен човек може да направим от 3 бр. малки печени ябълки, съединени една върху друга с клечки за зъби или нанизани на дървен шиш. Украсете с портокалови кори за лице и копчета. Използвайте солети вместо ръце и гарнирайте чинията обилно със сметана като пряспа сняг.

Впрочем със същия успех може да приготвите снежен човек от печени картофи (сладки или обикновени) и да използвате моркови за украса, а снега да направите от солена сметана или майонеза.

Снежен човек от печени ябълки

Снежен човек от диня

Продължаваме с блестяща идея за коледното парти с летен привкус. Може да изненадате гостите си с диня посред зима, поднесена по много атрактивен начин – като Снежен човек. За тяло използвайте 2 дини (голяма и малка) с издълбани кори, напълнени с динени топчета и дребни плодове (къпини или зрънца черно грозде вършат работа). За глава използвайте кората на малката диня. Пробийте дупки за очите и носа и поставете в тях парченца диня, а за устата може да направите по-малки дупчици, които да запълните с гроздови зърна. От дървесни клонки направете ръцете. Добавете шапка и шал. Получава се много оригинален и свеж десерт за празничната трапеза.

Вижте още: Идеи за нарязване на диня

Снежен човек от диня

Снежни човеци от плодове на клечки

Снежни човеци от най-различни плодове, нарязани на парчета и забодени на клечки са блестяща идея за коледно парти с малки деца. Например от 3 едри шайби банан, нанизани една до друга върху дървен шиш се получава тяло за човечето. Над тях поставете триъгълно парченце ябълка или круша, а най-отгоре сложете зрънце грозде вместо пискюл за шапчицата. Използвайте 2 солети за ръце, малко морковче за нос, а очи и копчета може да направите от течен шоколад или дребни бонбонки.

Снежни човеци от плодове на клечки

Напитки Снежни човеци

Следващата идея е подходяща за коледна украса на топли напитки или млечни шейкове. Снежни човеци се оформят най-лесно със спрей сметана. Поставете на върха на чашата и украсете с шоколадови дражета. Може да направите напитка Снежно човече Момиченце с розова сметана и Снежно човече Момченце, гарнирано с плодове и желирани бонбони. Изглеждат много сладко, чак да ти е жал да ги изпиеш.

Напитки Снежни човеци

Шоколадови Снежни човечета

Шоколадови близалки Снежни човечета могат да се направят от разтопен шоколад върху лъжица. Получава се много ефектно лакомство - изненада за децата. Добре е да използвате бял и кафяв шоколад без ядки и прозрачни пласмасови лъжици . Първо разтопете белия шоколад и потопете в него всяка лъжица. Изчакайте да изстине и да се втвърди шоколада. След това потопете горната част на лъжиците в разтопен кафяв шоколад. Лицето и шапката са готови. После нарисувайте очички и устенца от кафевия шоколад, а за нослето може да използвате оранжев оцветител.

Шоколадови близалки на лъжица Снежни човечета

Снежни човеци от захарно тесто

Тази идея е подходяща за украса на сладкиши. Снежни човеци от захарно тесто стоят страхотно върху мъфини и кексчета, идеални са за декорация на коледни и новогодишни торти. За улеснение може да направите фигурките от готов фундан (сладкарско захарно-маслено тесто), което се продава в магазините за сладкарски материали.

Снежни човеци от захарно тесто

Торта Снежен човек

Снежни човеци за украса на зимна торта могат да се направят от бисквити, бишкоти или френски макарони. Идеята е добра за декорация на бяла коледна и новогодишна торта “Снежен човек”. За улеснение може да купите пакет подходящи бисквити, готови бишкоти или още по-добре ванилови френски макарони от близката сладкарница. Слепете две по две с бял крем и украсете както ви харесва. Снежните човечета в миг ще превърнат и най-обикновената торта в най-неустоимото изкушение на празничната трапеза.

Торта Снежен човек


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации