Идеи за прически

Нестандартни коледни елхи

Нестандартни коледни елхи
Разгледайте оригинални идеи за коледни елхи, които се правят лесно с подръчни средства.

Нестандартни елхи с по-големи размери са добра алтернатива на класическото коледно дръвче, а мини елхи от шишарки, хартия и др. рециклирани материали стават за украса на дома или за ръчно изработени подаръци за близките.

Вижте нашите предложения:


12 нестандартни коледни елхи


1.Коледна елха от шишарки

- Малка елхичка от едри шишарки, прикрепени с тел върху дървен конус със стойка в долната част. Може да се постави върху камината или на някой шкаф.

2. Коледна елха от списание

- Може да се направи и от рекламни брошури и каталози. Става за нула време изключително лесно, само с прегъване, без лепене. Вижте подробно как се прави и някои идеи за нестандартна коледна елха от списание

3.Коледна елха от вестник

- Изработена е от стари вестници нарязани на ленти, залепени върху конус от стиропор. Може да се използват бели салфетки за снежен ефект и блестяща хартия за украса.

4.Нестандартна коледна елха от хартия

- Направена е от хартиени фунии с различна големина, които се подреждат в кръг, ред по ред върху конусовидна основа. На върха е поставена коледна звезда от малки фунийки. В случая е използвана твърда двулицева хартия, но по същия начин може да се изработи от всякаква хартия, дори от нотни листи. Още идеи за коледна елха от хартия тук.

5. Коледна елха от картон

- Голяма елха от твърд картон, оцветен в зелено може да замени живата елха у дома. Така хем ще дадем своя принос за опазването на природата, хем ще шашнем гостите с много оригинална коледна елха.

6.Нестандартна елха от кори за яйца

- Добра идея за коледно дърво от рециклирани материали. Корите са боядисани в два нюанса зелено и са подредени като пирамида върху стабилна стойка. Елхата може да се направи и в умален размер, ако нямате чак толкова много кори за яйца.

7. Елха от хартиени ленти

- Идеална е за украса на стената. Изработва се супер лесно от хартиени лентички, които се залепят, съединени една с друга под форма на елха.

8.Елха от миди и раковини

- Чудесна идея за коледен подарък с мирис на лято. Малка елхичка може да се направи от миди и раковини налепени една до друга върху подходяща основа. На върха поставете морска звезда.

9.Мини елха от пера

- Още една идея за нестандартна декорация: Мини елхи от разноцветни пера в коледни тонове (червено, бяло, зелено. острата част на перата се изрязва. След това се залепят едно до друго върху конус от стиропор.

10.Коледна елха от плат

- Направена е от шарени платове, навити на руло върху хартиени ролки. За украса са използвани копчета. Елхата може да се залепи върху пано с красива стойка. Получава се много ефектно.

11.Нестандартна коледна елха от панделки

- Може да се изработи от множество ефирни панделки, навързани като кордели върху телена основа с форма на пирамида. Прибавете огромна пандела на върха, разноцветни топки за украса и подаръци в кутии с панделки. Получава се нестандартна коледна композиция с много настроение.

12.Малка елхичка от ласе

- Може да се направи от готови ленти от сатен, които се купуват от галантерии и цветарски магазини. Става по следния начин: ласето се нарязва на еднакво дълги лентички. Късите страни на всяка лентичка се съединяват. След това се пришиват към дълга лента, равна на обиколката на елхата. Изработват се няколко такива ленти (8 бр. в случая), всяка от тях трябва да е по-къса от предната и да обикаля елхата в определено място. Накрая лентите се залепят върху конусовидна основа. Получава се сладка елхичка, а на върха може да се постави златно цвете (как да направим)



Нестандартна коледна елха от шишарки Нестандартна коледна елха от списание Нестандартна коледна елха от вестник Нестандартна коледна елха от хартия Нестандартна коледна елха от картон Нестандартна коледна елха от кори за яйца Нестандартна коледна елха от хартиени ленти Нестандартна коледна елха от миди и раковини Нестандартна коледна елха от пера Нестандартна коледна елха от плат Нестандартна коледна елха от панделки Нестандартна коледна елха от ласе


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации