Идеи за прически

Как да направим елха от списание

В дните преди Коледа опитайте нещо супер лесно, много забавно и страшно полезно. Направете елха от списание заедно с детето. Така хем ще се избавите от купищата непотребни хартии в дома си, хем ще се забавлявате чудесно и като бонус ще получите много готина елхичка, която да прибавите към коледната украса.

Вижте как да направим елха от списание или от брошури и каталози.

Елха от списание

Подходящи списания за изработване на елха

Старите непотребни списания са идеални за изработване на елха, особено онези с тънки матови листи. Колкото повече страници има списанието, толкова по-обемна става елхата. Може да използвате 2 и повече списания или само едно - достатъчно дебело.

Рекламните брошури и каталози също са подходящи за направа на елха. Например от гланцираните страници на каталозите за телефони се получават твърди елхи, които стоят добре изправени. А големите брошури на хипермаркетите могат да се разрежат през средата за малки елхички.

Ако искате елхата да е по-шарена, изберете списание с повече картинки. И обратното, вземете списание с повече статии за изчистена елха. Пожълтелите страници на старите списания са чудесни за елхи в стил винтидж. Бели листи с много букви могат да се използват за заснежена елха. А оцветените страници в коледни цветове (червено, зелено, синьо) са идеални за елха с украса.


Как да направим елха от списание

Методът е много лесен, само с три сгъвания, които се повтарят за всяка страница.

1. Може да махнете корицата на списанието, ако е по-твърда.
2. Прегънете първата страница по диагонал.
3. След това сгънете прегънатия лист на триъгълник.
4. После прегънете долната страна, така че да се изравни с останалите страници.
5. Краят подпъхнете между двете страни на прегънатия лист.
6. Повторете същата процедура за всички страници

Елхата е готова, може да се използва в този вид или да се декорира по желание.

Как да направим декорация

Изрежете коледна звезда от хартия или фолио. Прикрепете я към клечка за зъби и поставете на върха на елхата. За гирлянди може да използвате цветни ленти, панделки или някакви ширити. А украшения да направите от малки копчета, бляскави камъчета, мъниста и каквото имате под ръка. Залепете декорацията с лепило на желаните места. Получава се истинска коледна елха.

Идеи за коледни елхи от списания

Как да нарисуваме украса

Елхички от бели страници с повече букви са най-подходящи за рисувана украса. Нарисувайте с флумастри и маркери разноцветни гирлянци. Украшенията по елхата може да направите с блестящи лакове за нокти или с брокатен лак.

Как да оцветим елхата

Ако искате да оцветите елхата изцяло, използвайте подходящи бои, съобразени с вида на хартията, от която е направено списанието. Например боя спрей и сух брокат се нанасят лесно дори върху гланцирани страници, а водните и акрилни бои оцветяват само матираните.

Няколко идеи за елхи от списания

Снежна елха се получава най-добре от списание с повече текст. Добавете скреж от сребърен брокат и съчетайте със сребърна декорация.
Много ефектно изглеждат златните елхи, боядисани с блестящи бои. За тях няма значение какво списание сме използвали, стига да хване боята.
Зелената елха прилича на истинска. Може да се комбинира с червена украса, става съвсем като коледна елха.
Цветните елхи пък прибавят повече настроение и могат да се вържат цветово в тон с останалата коледна украса.


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации