Идеи за прически

Как да направим елха от пари за коледен подарък

Елха от пари за коледен подарък
Пари в брой често са за предпочитане пред нещо безполезно за подарък. Кешът определено е по-добър вариант от ваучер или талон за конкретен магазин, защото получателят на подаръка може да си го похарчи където и както си иска.

В темата ще видим един супер оригинален начин да подарим пари за Коледа. Ще направим нестандартна елха от няколко банкноти. Става лесно и изглежда чудесно - съвсем истински коледен подарък


За да направим елха от пари ще ни трябват:


1. Пари в брой
За големината на елхата е важен броят на банкнотите, а номинала няма значение. Впрочем има, но за получателя на подаръка. Пригответе няколко банкноти, хубаво е да са нечетен брой: 3-5-7, колкото решите според сумата, която сте предвидили за подарък.

2. Празна консервна кутия
Може и малка саксийка или пластмасова опаковка от храна. Ще ни трябва, за да посадим елхата в нея.

3. Дървени шишове
Три броя най-обикновени дървени шишчета за барбекю вършат работа за основа на елхата.

4. Пясък или пръст
Почва за цветя също става. Необходимо е нещо, в което да забием шишовете, за да стои елхата стабилно.

5. Тънка връв или дебел конец
Връвта трябва да е достатъчно дълга за завързване на всички банкноти към шишовете. Разбира се може да се снажда, но по принцип възлите не изглеждат добре.

6. Декоративна хартия или плат
Може фолио, подаръчна хартия и каквото ви харесва. Трябва ни нещо, с което да увием консервната кутия.

7. Материали за декорация
Парче хартия за звездата на върха; панделка за украса в основата; декоративна трева по желание или нещо друго (тънки лентички, конфети), с които да прикрием пясъка.

Как да направим елха от пари


Как да направим елха от пари за коледен подарък

1. Парите се нагъват на хармоника по дължина

2. Достатъчни са 7 сгънати банкноти.

3. Всяка банкнота се прегъва през средата, за първата не е задължително. На втората се прави малка прегъвка, на третата малко по-голяма и т.н до последната банкнота. Накрая всяка паричка трябва да стане по-къса от предишната.

4. Празната консервна кутия се пълни с пръст или пясък. В центъра се забиват дървените шишове и се завързват заедно с дълга връв. Добре е за улеснение предварително да прегънем връвта на две и да започнем връзването през средата. Получават се равни краища, така се върже по-симетрично.

5. Поставете първата банкнота (най-дългата) и завържете през средата на кръст. След това увийте връвта около шишовете и направете възел.

6. Завържете по същия начин всяка следваща банкнота, като внимавате  дължината на хармониките да намалява от основата към върха на елхата. Последната паричка трябва да е най-къса.

7. Накрая изрежете коледна звезда от хартия и поставете на върха. Така хем ще се скрият шишовете, хем елхичката ще заприлича на коледна.

8. Аранжирайте долната част на елхата както ви харесва. Например може да увиете консервната кутия с плат или с хартия. Използвайте изкуствена трева, ако искате да скриете пясъка. Накрая завържете панделка и елхата е готова.

Оригинален подарък за Коледа елха от пари в брой

Получава се много оригинален коледен подарък, супер практичен при това. Пари в брой, поднесени толкова атрактивно биха зарадвали всеки за празниците.

Идеята е добра за онези от вас, които са решили да подарят пари на близките си за Коледа или за тези, които са оставили купуването на подаръци за последния момент.


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации