Идеи за прически

Фигурки от зеленчуци

12 забавни фигурки от зеленчуци
При добро желание лесно може да превърнем обикновените зеленчуци в забавни фигурки за украса на салати, ордьоври и различни ястия.

Въоръжете се с малко търпение, остър нож и много фантазия, а ние ще ви помогнем с готини идеи.

В нашата подборка ще намерите 12 фигурки от зеленчуци, които се правят лесно, изглеждат интересно и със сигурност ще зарадват децата.


Фигури от зеленчуци могат да се използват както за украса на храна, така и за аранжиране на хладилни витрини или като ефектно допълнение за декорация на масата. Вижте нашите предложения:

1. Бикче от домат - интересна фигурка от твърд домат, парченца маслини и стрък целина. Подробен урок как се прави може да видите тук

2. Кравичка от домат - сладка фигурка от домат на резени, оформен като кравичка (вижте как) Може да използваме идеята като забавна гарнитура на детска порция.

3. Човече от домат - симпатична фигурка от цял домат, оформен като главичка на човече с очички и уста. За слепване на детайлите е използвана майонеза.

4. Пингвини от патладжан - готини фигурки от цели патладжани с дръжките, с обелена кора в долната част. Могат да се използват за аранжиране на витрина.

5. Кола от краставица - лесна фигурка от цяла краставица с 4 резенчета вместо колела. В горната част е издълбана дупка и поставена малка репичка за шофьор на забавната кола.

6. Глиганче от авокадо - креативна фигура от цяло авокадо, оформено като глиган с крачета, опашка и уши изрязани от кората.

7. Патица от зеле - добра идея за украса, която може да се реализира от цикория или продълговато зеле за тяло на патицата и крив картоф вместо глава.

8. Риби от китайско зеле - лесна идея за декорация на витрина от няколко китайски зелки, оформени като риби.

9. Зебра от патладжани - креативна идея за украса от цели патладжани с обелена кора на петна с шарка зебра.

10. Лъвче от тиква - голяма фигура от тиква цигулка, която може да се използва като есенна украса у дома. Още идеи за фигури от тикви ще намерите тук.

11. Овчици от карфиол - малки фигури от парченца карфиол и маслини за атрактивна декорация на ястия

12. Фунийка сладолед от морков и карфиол - оригинална идея за украса на храна, която може да се реализира с варен карфиол и червени чушки

Забавни фигурки от зеленчуци


Фигурка от домат бикче Фигурка от домат кравичка Фигурка от домат човече Фигури от патладжани пингвини Фигура от зеленчуци кола от краставица с шофьор от репичка Фигурка от авокадо глиганче Фигура на патица от зеле цикория Фигурки на риби от китайско зеле Фигура от зеленчуци зебра от патладжани Фигура от тиква лъвче Фигурки овчици от карфиол и маслини Фунийка сладолед от морков и карфиол


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации