Идеи за прически

Как да нарежем диня на малки пръстчета

Как режете диня? Предполагам, че по-често правите това по традиционния начин - на резени или на големи парчета... лесно, но много обикновено.

Диня на пръстчета
В предишни теми сме показвали ефектно нарязване на диня като таралеж и как се прави кошница от динена кора... трудничко, изисква повече време.

В днешната тема ще видим супер лесен, много бърз и страшно ефектен начин за рязане на диня заедно с кората, при който се получават красиви динени пръстчета – малки продълговати парчета диня с квадратче динена кора от долната страна.


Каква диня да изберем

Малките и средно големи дини са най-удобни за нарязване на пръстчета, така че не ги подминавайте в супера, особено в сезона на дините, когато са по-евтини. Що се отнася до сорта - няма значение, изберете добре узряла и вкусна диня.

Как да нарежем диня лесно на малки пръстчета
Как да нарежем диня на малки пръстчета

Преди да нарежем динята

Измийте динята добре преди да започнете с рязането. Ще нарежем на парчета заедно с кората, така че трябва да е съвсем чиста. Използвайте остър нож, поставете динята върху кухненската дъска и пазете пръстите :)

Как да нарежем диня на пръстчета

1. Разрежете динята напречно през средата. Получават се две половини.
2. Вземете едната половина от динята. Поставете я с кората нагоре и нарежете на малки парчета през 3 см.
3. Завъртете на 90 и нарежете отново през 3 см. Получава се нещо като решетка с квадрати по кората на динята.
4. Може да изхвърлите най-крайните парчета, които имат повече кора, останалите са готови за ядене.

По същия начин нарежете втората половина от динята. Получава се много ефектно разрязана диня на дълги малки парчета с форма на пръстчета.

Как да сервираме динените пръстчета

След като нарежем динята може да подредим парчетата върху ефектен поднос под форма на ветрило – добра идея, ако очакваме гости. Също така може да използваме голяма чиния, в която да наредим динените пръстчета едно върху друго или да ги подредим шахматно, така че сервирайте както ви харесва.

Как да сервираме диня ефектно нарязана на динени пръстчета

Като бонус

Динените пръстчета изглеждат толкова елегантно, че може да ги предложите като десерт дори на изискано лятно парти, а самото рязане става толкова бързо, че може да накълцате така тонове диня за нула време.

Парченцата не са големи и са много удобни за ядене, дори за малки деца, така че опитайте вкусна диня на пръстчета в летните жеги. Добър апетит!

Още лесни уроци по карвинг:


Забавна декорация на храна – бикче от домат


Карвинг “Кравичка“ – Декорация на храна за деца


Украса от краставици



Още идеи за празничната трапеза

Украса на салати - снимки


Мраморни яйца по китайска рецепта

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации