Идеи за прически

Скандалната прозрачна рокля на Риана

Поп идолът Риана бе провъзгласена за "Модна икона" 2014, а прозрачната рокля, с която се появи на церемонията предизвика бурна реакция в модните среди и заля световната мрежа с коментари в двата полюса – от одобрение и възхищение (основно сред мъжката аудитория) до открито възмущение.

Новата модна икона на годината взе наградата си гола (почти). Вижте какво се крие под скандалната прозрачна рокля на Риана и кого всъщност имитира тя.

Скандалната прозрачна рокля на Риана


Прозрачната рокля на Риана е замислена от личния и стилист Мел Отенберг и реализирана от личния и дизайнер Адам Зелман (двата са нещо повече от колеги и партньори). В действителност роклята представлява рибарска мрежа, обсипана с над 230 000 кристали Сваровски. Има прав силует, атрактивен гол гръб, блести в сребристо и... не оставя нищо на въображението.

Риана модна икона 2014 в прозрачна рокля

През роклята лъсва в цялата си прелест голото тяло на звездата, която на практика е облечена само в отблясъците на кристалите... за радост на основния спонсор на събитието. Дълги ръкавици и тюрбан от същата мрежа допълват тоалета. Блестящи обувки с високи токчета и открити пръсти от Маноло Бланик, пръстен и обици от Пол Морели и пръстен за кутрето от Яков завършват дизайнерския списък.

Риана с тюрбан и прозрачни ръкавици

Голяма част от модните експерти смятат, че със скандалната си визия Риана предизвиква истинска модна революция, а дизайнерите отсега точат зъби кой ще я облича (съблича) на следващите Оскари. Самата звезда споделя, че до сега била светица и имала много да наваксва. Вериятно визира последните награди Грами, на които беше твърде скромна в сравнение с останалите.

Вижте: Роклята на Риана от музикалните награди 2014

Емблематичната рокля на Мерилин Монро от рождения ден на Кенеди

Скандалната прозрачна рокля на Риана много напомня на емблематичната рокля, с която Мерилин Монро изпя "Честит рожден ден, мистър президент" на рождения ден на Кенеди.


Въпреки, че дизайнерът на Риана премълча този факт, очевидно е целял асоциация с Мерилин Монро - модната икона на всички времена в скандалната визия на новата модна икона - Риана. Възниква въпроса обаче кому е нужна чак толкова голота...

Вие какво мислите, губи ли модата от скандала или обратното. Коя от двете рокли ви харесва повече - емблематичната рокля на Мерилин Монро или съвременната версия на Риана?

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации