Идеи за прически

Украса на мезета

Украса на мезета
Ако искате да изненадате гостите си с професионално поднесени мезета като в 5 звезден ресторант, изобщо не е необходимо да сте майстор готвач.

Просто нарежете на тънко (или още по-лесно купете готово нарязани мезета), подредете в подходяща чиния и украсете за повече разкош.

Подбрахме страхотни идеи за украса на мезета, които може да използвате на вашето парти за абитуриентски бал, сватба, рожден ден или друг празник.


9 идеи за ефектно подреждане и украса на мезета


1. Украса на мезета с плодове - Вкусът на някои плодове допълва вкусовите качества на мезето. Например лимон и киви се съчетават отлично с най-различни видове шунка и пикантни мезета от рода на луканковите колбаси. Може да използваме резенчета от тези плодове за украса на мезето (сн.1)

2. Ефектна украса на мезе със зеленчуци - Красива композиция с оригинално изрязани зеленчуци се получава от: краставици, нарязани на тънки ленти и оформени като панделка, чушки на ивици, подредени като цветя, цвете от репичка и копър за зеленина. Поставете ефектната украса в единия край на чинията върху мезето (сн.2)

3. Украса на мезе с роза от домат - Отлична идея за гарниране на всякакви мезета. Как се прави роза от домат може да видите тук. Прибавете пресен копър за зеленина, киви на шайби и гроздови зърна. Така ще напълните чинията с букет от различни вкусове, които си подхождат и се допълват взаимно (сн.3)

4. Лесно украсяване на сухи мезета - Подредете в единия край на чинията шунка на резенчета, в другия наредете нарязан на сърца кашкавал, а в средата поставете парчета суджук. Украсете със стръкче целина или някакви зелени подправки и мезето е готово за гостите (сн.4)

5. Декорация на мезета с домати и краставици - Вместо да нарежем зеленчуците на шайби, както се прави обикновено, може да направим ветрило от краставици. Не е трудно, вижте в линка как става. Подредете доматите над тях, нарязани на половинки и поставете по половин маслина върху всяко резенче домат (сн.5)

6. Украса на мезета с фигурки от маслини - Страхотна идея за украсяване на всякакви мезета. Може да си направите оригинални фигурки на пингвинчета от маслини (2 маслини се съединяват с клечка за зъби). Подробно как се правят, следващия път. Получава се много ефектна украса за мезета, въпреки, че изисква повече време (сн.6)

7. Сухи мезета подредени на ветрило - Красива аранжировка като в реномиран ресторант можем да направим от тънко нарязани колбаси оформени като рози. Останалите мезета подредете под форма на ветрило и украсете с краставици и ефектна дантела от кашкавал (сн.7)

8. Украса на плато сухи мезета - Добра идея за подреждане на плато с формата на цвете. Направено е от меки мезета - пушена шунка и топено сирене, завити на фунийки и тънки резенчета сухо мезе, подредени в кръг. За украса са използвани парченца маслини, а в средата на платото е поставено топче от сирене със зелени подправки (сн.8)

9. Красиво аранжирани мезета асорти - Различни видове мезета се подреждат в продълговата чиния. Върху тях се поставят ефектни цветя калии от мек колбас, гарнирани със зелени листенца целина. За украса могат да се използват цветя от домати, напълнени със зрънца варена царевица и гарнирани с копър. Ред маслини на клечки допълват идеално красивата аранжировка (сн.9)

Снимки с красиво аранжирани мезета


Украса на мезета с плодове Ефектна украса на мезе със зеленчуци Украса на мезе с роза от домат Лесно украсяване на сухи мезета Декорация на мезета с домати и краставици Украса на мезета с фигурки от маслини Сухи мезета подредени на ветрило Украса на плато сухи мезета Красиво аранжирани мезета асорти


Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации