Идеи за прически

Украса с пролетни цветя

Украса с пролетни цветя
Лалета, нарциси, зюмбюли и останалите типично пролетни цветя радват сетивата с красотата си, създават настроение и даряват с прекрасен аромат.

Подбрахме за вас най-лесните и оригинални идеи за аранжиране на пролетни цветя за украса на дома.

Използвайте ги като вдъхновение за предстоящите празници Цветница и Великден или просто за разнообразие в ежедневието.


9 идеи за украса на дома с пролетни цветя


1. Аранжировка с пролетни цветя - Бели нарциси и лилави теменужки са идеални за украса на маса за хранене, тъй като не миришат силно и ароматът им не дразни обонянието. Може да използваме тези пролетни цветя за великденска украса за маса (снимки с цялостната аранжировка)

2. Ваза с цъфнали клонки - Чудесна идея за пролетна украса на дневната, антрето и всяко кътче на дома. Използвайте голяма кръгла ваза от прозрачно стъкло (принципно дърво и стъкло се комбинират перфектно). Вземете цъфнали клонки от жив плет или паркови храсти, ако не искате да късате плодните дръвчета.

3. Букет от пролетни цветя - Червени лалета и сини зюмбюли се съчетават в прекрасен контраст. Запазете листата на лалетата за зеленина, а като акцент може да добавете няколко жълти цветя. Получава се красив букет, който радва окото и ухае прекрасно.

4. Декорация за окачване с пролетни цветя - Може да се направи от обикновен буркан, а за закачалка да се използва мека тел, която да увием в горната му част. Завържете панделка, за да прикриете телта. Налейте вода и поставете китка пролетни цветя. Получава се страхотна декорация за окачване по дръжките на чекмеджета и шкафове в кухнята и навсякъде в дома.

5. Пролетни цветя в черупки от яйца - Мини вазички от яйчени черупки с момина сълза, зюмбюл и всякакви дребни цветя са идеалната великденска декорация (как се правят вижте тук). Могат да се използват за украса на празничната трапеза или за освежаване на етажерката с книги.

6. Пролетни цветя в саксия - Ако искате пролетното настроение да остане по-дълго в дома ви изберете засадени в саксии пролетни цветя за украса на прозорците, балкона или верандата. На който не му се занимава в магазините има готови решения.

7. Пролетни цветя в чаени чаши - Вместо в саксия може да засадим цветя в чаена чаша. Така от стария непотребен сервиз за чай се получава чудесна пролетна украса с живи цветя, като тази на снимката от жълти нарциси и ароматни бели зюмбюли.

8. Декорация за маса с пролетни цветя - Мини саксийки от яйчени черупки с посадени в тях цветя са страхотна идея за пролетна декорация на маса за гости. За повече настроение опитайте свежи комбинации с чинии и чаши в ярки цветове.

9. Пролетна украса с цветя - В планирането на цялостна концепция за декорация на къщата послучай предстоящите празници може да използваме всичко изброено до сега в съчетание с великденската украса за дома (още идеи с цветя тук)

аранжировка пролетни цветя Ваза с цъфнали клонки Букет от пролетни цветя Декорация за окачване с пролетни цветя Пролетни цветя в черупки от яйца Пролетни цветя в саксия Пролетни цветя в чаени чаши Декорация за маса с пролетни цветя Пролетна украса с цветя


1 коментар :
  1. Безспорно цветята са перфектната украса на всяко събитие. Те внасят необходимата свежест и уют, и дават живот дори на най-мрачното място, където бъдат поставени. Показаните в статията композиции за украса с цветя са много стилни и елегантни. Поздравления на техния автор!

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации