Идеи за прически

Топ цветове пролет-лято 2014

Топ цветове пролет лято 2014 Pantone разчупва традицията в цветовите тенденции за пролет-лято 2014, създавайки гъвкава палитра с неповторимо колоритно равновесие.

Новата палитра обединява меки пастелни тонове с ярки наситени нюанси, а цветовете са подредени по двойки и са напълно съвместими. Това дава безкрайни възможности за експериментиране и освежаване на гардероба през новия сезон.

Вижте новите топ 10 цвята и супер идеи как да ги съчетаваме:


Спокойно Синьо (Placid Blue - PANTONE 15-3920)

Светло синьо в меки нюанси. Изключително нежен син цвят, малко по-наситен от миналогодишното приглушено синьо. Напомня за ясното пролетно небе и предразполага към релаксация. В комбинация с останалите цветове балансира и внася спокойствие. За елегантна пролетна визия опитайте в съчетание с неутрални тонове (бяло, сиво) или с дълбоки цветове (наситено синьо, червено, оранжево) за повече контраст.

Спокойно синьо топ цвят пролет лято 2014

Виолетово Лале (Violet Tulip - PANTONE 16-3823)

Пастелно лилаво в светли тонове. Светъл нюанс виолетово, клонящо повече към синьо. Вдъхновен е от меките цветове на известен сорт лалета. Романтичен цвят, който напомня за винтидж стила и създава усещане за копнеж и носталгия. Идеален е за жените, които обичат приглушени тонове. Носете в неутрални съчетания с пастелно зелено, сиво, пясъчно или в ярък контраст с наситените цветове (оранжево, синьо, лилаво)

Виолетово лале топ цвят пролет лято 2014

Зелено Канадска ела (Hemlock - PANTONE 15-6114)

Светло зелено в мек пастелен нюанс. Изключително приятно лятно зелено - нежно и свежо, доста по-различно от наситеното изумрудено зелено, което доминира в модата напоследък. Този зелен цвят се вписва идеално в модерните за пролет-лято 2014 принтове. Дизайнерите показват канадска ела в съчетание с ярките цветове на палитрата (жълто, оранжево, лилаво) и с другият студен тон – виолетово лале.

Зелено канадска ела модерен цвят пролет лято 2014

Сиво Палома (Paloma - PANTONE 16-0000)

Неутрален светло сив цвят. Ефирен, лек нюанс от сивкавата гама – бледо гълъбово сиво. Типичен неутрален цвят, който може да се носи самостоятелно или в комбинация с всички цветове от палитрата. Идеален е за ежедневни дрехи и много подходящ за вечерен тоалет през топлите месеци. Ако ви предстои специален повод вижте какви рокли в сиво показаха звездите на Червения килим.

Сиво палома топ цветове пролет лято 2014

Бежово Пясък (Sand - PANTONE 15-1225)

Неутрален бежов цвят в пясъчни нюанси. Навява асоциация за ваканция, море и горещи плажове. Леко препечено телесно, което напомня за тен на кожа със златист загар. Прекрасен цвят за вашият летен гардероб. Изискан за специалните поводи (вижте бални рокли в бежово) и стилен за ежедневието. За перфектно натурално съчетание комбинирайте със зелено канадска ела или носете в принтове със студени цветове.

Бежово пясък топ цвят пролет лято 2014

Жълто Фрезия (Freesia - PANTONE 14-0852)

Наситен жълт цвят с топли нюанси. Ярко тропическо жълто, което напомня за нежното цвете фрезия. Силен цвят, който внася топлина и зарежда с енергия. Може да го носим самостоятелно за неотразима визия или да го използваме като акцент в облеклото за повече цвят и настроение през лятото. Опитайте в дискретни съчетания с неутралните тонове или във вълнуващ контраст с дълбоки цветове.

Жълто фрезия моден цвят пролет лято 2014

Червено Кайен (Cayenne - PANTONE 18-1651)

Наситен червен цвят с горещи нюанси. Убито червено, вдъхновено от едноименния сорт много лют червен пипер, наречен Кайен. Пеперлив цвят, който добавя щипка пикантна топлина към неутралните тонове в палитрата и повишава градуса на макс в съчетание с жълтата фрезия. Опитайте тази гореща и страстна лятна комбинация, идеална е за дами, които не искат да останат незабелязани.

Червено кайен моден цвят за пролет лято 2014

Оранжево Целозия (Celosia Orange - PANTONE 17-1360)

Наситен оранжев цвят с горещи нюанси. Ярко оранжево, вдъхновено от цветовете на едноименното растение Целозия, известно още като петльов гребен. Горещ цвят, за горещи момичета! Внася повече страст в летния гардероб. Може да го носите в огнена комбинация с червено или жълто, а за завладяваща лятна визия опитайте съчетание с виолетово лале.

Оранжево целозия моден цвят за пролет лято 2014

Лилаво Орхидея (Radiant Orchid - PANTONE 18-3224)

Искрящо лилаво с розови оттенъци. Прекрасен нюанс от лилавата гама, наречен сияйна орхидея – цветът на 2014 година. Богат, вълнуващ цвят, който дава възможност за разнообразни комбинации с останалите цветове от палитрата. Опитайте съчетание с пастелни тонове за повече увереност или с ярки цветове за перфектен контраст. В линка ще намерите още много идеи как да използваме орхидеено лилав цвят.

Модно лилаво цвят на 2014 Сияйна Орхидея

Ослепително Синьо (Dazzling Blue - PANTONE 18-3949)

Тъмно синьо в дълбоки нюанси. Наситен и силен син цвят, най-тъмният от всички цветове в палитрата. Този ослепителен нюанс от синята гама прилича на кобалтово, но в по-дълбоки тонове. Напълно противоположен е на светлите - спокойно синьо и виолетово лале, за това се съчетава идеално с тях. Изглежда прекрасно в неутрални комбинации със сиво или бежово. Стои вълнуващо с ярките цветове червено, жълто и оранжево.

Ослепително синьо топ цветове пролет лято 2014



Това са актуалните цветове в дамската мода за пролет-лято 2014. Кой от тях си харесахте? Смело избирайте и комбинирайте за неповторима визия през новия сезон.

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации