Идеи за прически

Великденска украса с черупки от яйца

Не изхвърляйте черупките на яйцата, когато си правите омлет или готвите разни неща. Събирайте ги. От тях могат да се направят страхотни саксийки, свещници и вазички за украса на дома и градината.

Великденска украса с черупки от яйца Става много лесно. Просто трябва да счупите яйцата малко по-внимателно.

Разтръскайте добре суровото яйце, за да се разбие жълтъка. След това пробийте дупка в горната част с кабърче (може и с игла). Разширете лекичко отворчето (по-фино става с нещо остро)

Изсипете съдържанието в някакъв съд. Измийте черупките и ги оставете да изсъхнат. Съхранявайте в стара кора за яйца, докато се съберат повече.

Вижте как да си направим различни неща за великденска украса с черупки от яйца




Саксийки от черупки на яйца

От яйчените черупки се получават сладки мини саксийки за малки цветенца, зеленина, подправки, трева и др. растения. За саксийките не е необходим много малък отвор, така че може да счупите яйцата чрез удар с лъжичка в горната част. Тъй като в тях ще живее растение е добре да има няколко малки дупчици отдолу за дренаж. Ако предпочитате боядисайте черупките заедно с великденските яйца или ги оставете натурални. Напълнете с пръст и саксийките са готови.

Как да си направим саксийки от черупки на яйца за украса на дома и градината

Чичко Тревичко в черупки от яйца

В малките саксийки може да посадите готови растенийца с коренчета или да си отгледате трева от семена. Най-бързо поникват треви от семейство житни. Предварително може да поставите сената в памук, намокрен с вода, да покълнат и после да засадите кълновете или да си направите мини оранжерийка (с найлон и клечки за зъби) като тази на снимката.

Как да отгледаме трева от семена в черупки от яйца

За около седмица тревата израства, а от саксийките се получава идеална великденска украса за маса Ако имате котка може да си отгледате в черупки от яйца котешка трева – хем красиво, хем практично.

Свещници от яйчени черупки

Свещи може да си направите с пчелен восък от магазините за био продукти или парафин от специализираните магазини (някои от тях продават и онлайн) Свещници от яйчени черупки се правят като саксийките, но без дупки за дренаж.

Става по следния начин:
1. Поставете тенджера с гореща вода на слаб огън.
2. Сложете парафина (или восъка) в малък съд (буркан, канче, паничка), който да се събере в тенджерата. (сн. 2)
3. Парафина започва да се топи. Водата в тенджерата не бива да завира, поддържайте бавен огън
4. На дъното на яйчените черупки с малко восък залепете фитили с дължина 4 см.

Как да си направим свещи в свещници от яйца

5. Ако използвате парафин може да добавите в разтопената маса оцветител и няколко капки ароматизатор. За пчелния восък не е необходимо, ароматът му е божествен и без това.
6. С помощта на фунийка изсипете сместта (течен парафин + оцветител + ароматизатор) в яйчените черупки (сн. 3)
7. Изрежете остатъците от фитилите и свещните са готови. (сн. 4)

Може да сложите черупките в поставки за яйца. Получават се много оригинални свещници за украса на празничната трапеза.

Вазички от черупки на яйца

За мини вазички от яйца ще ви трябват черупки с по-малки отвори. Идеални са за цветя с къси дръжки и дребни цветенца (момина сълза, теменужки, маргаритки и др.) Може да ги използвате за великденска декорация в най-различни аранжировки за украса на масата или да внесете свежест и настроение с тях във всяко кътче на дома.

Как да си направим вазички за украса с малки цветя

Великденско дърво

Може да си направите великденско дърво от яйчени черупки с малки отвори, които да нанижете върху предварително подготвена конструкция. Например пръчка с разклонения от клон на дърво или от изкуствени материали. В зависимост от ефекта, който искате да постигнете може да боядисате черупките в различни цветове, както е показано на картинката или да си направите великденски букет с рисувани яйца в етно стил. (вижте в линка)

Великденско дърво - как да си направим украса за Великден с черупки от яйца

Друг вариант е да пробиете черупките от двете страни и през тях да промушите връвчица с помощта на тел или разгънат кламер. След това окачете яйцата на великденското дърво. По този начин може да си направите много забавна великденска украса за деца (вижте в линка)

Великденски венец

Може да използвате черупки от яйца за красив великденски венец, като този на снимката, в който яйцата са съчетани много оригинално със снопчета слама, цветя, панделки и пера

Великденски венец - как да си направим оригинална украса за Великден

Събирайте яйчените черупки, така ще имате страхотна великденска украса за без пари, а оригиналните саксийки, вазички и свещници от яйца могат да се използват през цялата година с повод и без повод.


Още идеи за Великден:


Великденски яйца за деца – снимки


Оригинални кошнички от хартия


Супер лесни кошнички за яйца


Мраморни яйца за Великден по китайска рецепта

Великденски яйца за деца – снимки

Великденски яйца за деца В темата ще намерите специална подборка с великденски яйца за деца

Разгледайте снимки с интересни яйчица за Великден, които биха харесали на децата.

Декорациите са креативни и лесни за изпълнение, може да поканите децата да участват в украсяването.

Така ще се забавлявате заедно и ще развивате взаимно творческите си умения.

Великденски яйца - Специална селекция

Намерете своя начин за украсяване на великденски яйца в специална селекция с интересни яйца от Хубава жена. Разгледайте линкове и снимки за вдъхновение – с оригинални идеи за великденски яйца, направени с най-различни техники за боядисване

Великденски яйца - специална селекция с линкове и снимки Освен традиционните боички за яйца може да изберете лесни декорации с акрилна боя и подръчни материали, атрактивни мраморни яйца с лак за нокти, шарени яйца с коприна, златни великденски яйца с фолио и др. В препратките ще намерите уроци как се правят.

Също така може да си приготвите сами естествени бои за яйца от даровете на природата. За повече разнообразие опитайте украса с щампа. Получават се страхотни яйца с листа, такива каквито помним от бабите си или пробвайте модерни яйца с дантела

Великденски кошнички от рециклирани материали

Не изхвърляйте пластмасовите бутилки, чашки, кофички и празни опаковки от храна. Не и преди да сте видяли тази тема. Тук ще намерите 20 супер интересни великденски кошнички от различни рециклирани материали с описания как се правят.

Великденски кошнички от рециклирани материали В предните теми видяхме как да си направим лесни кошнички за яйца и много оригинални кошнички от хартия, днес ще се опитаме да бъдем еко, не само защото е модерно и пести пари, а най-вече защото обичаме природата и искаме да я запазим за децата си.

Ще се изненадате каква красота може да се сътвори от повторната употреба на иначе непотребните неща. Вижте какви интересни великденски кошнички могат да се направят от подръчни материали и колко лесно и забавно става това, особено с помощта на малките деца.

Оригинални кошнички от хартия

Оригинални кошнички от хартия Разгледайте 12 снимки с оригинални кошнички от хартия - много интересни идеи за великденски кошнички за яйца

Можем да ги използваме и като вдъхновение за опаковка на подаръци, кошнички с бонбони и сладки неща за деца или уникални опаковки за рожден ден и други поводи.

От парче хартия и малко въображение могат да се сътворят чудеса, вижте

Супер лесни кошнички за яйца

За Великден може да си направим супер лесни кошнички за яйца от парче хартия само за няколко минути. Става много бързо, без шаблони, без сложно изрязване, само с няколко движения и малко лепило (двойно залепящо тиксо) или инструмент за капси.

Идеята е много добра както за мини кошнички за едно яйце, така и за по-големи кошнички за няколко яйца, които да подарим на приятели или да използваме като великденска декорация, за украса на масата и празнична украса за дома.

Супер лесни кошнички за яйца

Мраморни яйца за Великден по китайска рецепта

Знаете ли, че китайците също боядисват яйца, но за разлика от християнския свят не правят това за Великден, а за други празници. Например за рожден ден се консумират червени яйца, тъй като символизира добър късмет, плодородие и дълголетие.

В днешната тема ще използваме китайската кухня в оригинална идея за Великден, ще си направим цветни мраморни яйца по китайска рецепта.

Мраморни яйца за Великден по китайска рецепта
За разлика от останалите начини за боядисване на мраморни яйца при които се оцветява черупката, този път ще направим мраморен ефект под нея.

Подготовката на яйцата изцяло прилича на начина, по който се правят прочутите китайски мраморни яйца, познати още като чаени яйца, само че вместо с чаена смес ще ги оцветим с безвредни боички.

Получават се супер ефектни яйца за празничната трапеза, които могат да се използват за украса на салати и най-различни блюда не само за Великден, а за всякакви поводи. Идеята е много добра и ако се чудим какво да правим с пукнатите яйца. И така ...

Как да си направим мраморни яйца


Великденски яйца с личица

Великденски яйца с личица Ако търсите нещо супер лесно, много забавно и страшно ефектно за Великден, не пропускайте тази тема.

В нея ще видим как да си направим великденски яйца с личица – интересни идеи за декорации, които стават за нула време, а яйцата изглеждат много оригинално.

За да си направим забавни великденски яйца, като тези на снимката, не ни трябват дори боички, един черен маркер и малко въображение стигат.

Празнична трапеза за Великден

Празнична трапеза за Великден 12 идеи за декорация на великденската трапеза

Празнична украса за маса с оригинална великденска декорация в различни цветове

Великденската трапеза е важна част от цялостната украса за дома послучай големия християнски празник.

Направете я специална - празнична и много красива за любимите си хора. Ето някои идеи:

Мраморни яйца с лак за нокти

Мраморни яйца с лак за нокти
Вижте един нестандартен начин за боядисване на яйца с лак за нокти, при който се получава много красив мраморен ефект.

Този път за оцветяването на яйцата ще използваме популярната nail art техника - воден маникюр.

Може да си направим мраморни яйца за Великден по същия начин, както се правят мраморни шарки по ноктите.

Получават се много красиви яйца, оригинална великденска украса за дома. С тази техника могат да се декорират и опаковки за подаръци, кутийки, кошнички за яйца и др.

И така, как да боядисаме яйцата с лак за нокти:


Как да украсим яйца със семена

Как да украсим яйца със семена
Ако търсите оригинални идеи за декорация на яйца и интересна великденска украса за дома, значи сте попаднали на точното място.

В днешната тема ще видим как да украсим яйца със семена, както е декорирано красивото яйчице на снимката.

Украсени по този начин яйцата изглеждат много атрактивно. Могат да се използват за великденска декорация или като супер оригинален подарък за приятели послучай празника.


Интересен начин за украса на великденски яйца с коприна

Интересен начин за украса на великденски яйца с коприна Тази година Хубава жена реши да облече великденските яйца по последна мода. В предишни теми видяхме как да си направим ефектни яйца с дантела и златни яйца с метално фолио, а сега ще разгледаме един много интересен начин за украса на великденски яйца с коприна.

Този метод на декорация, познат още като боядисване на яйца с вратовръзки, представлява всъщност трансфер на копринения принт върху повърхността на яйцето.

Изобщо не ви е необходима боя за яйца, защото с тази техника яйцата се оцветяват от коприната. Става лесно, всеки може да пробва, а накрая се получават много оригинални шарени яйца за Великден.

Великденска декорация

В темата ще видим 10 страхотни идеи за оригинална великденска декорация, която може да използваме за украса за дома или като празнична украса за маса.

Аранжировките са направени в различни цветове, а основен акцент във всички декорации, разбира се, са великденските яйца

Оригинална великденска декорация

Великденска украса за дома

Великденска украса за дома Създайте пролетно настроение в празничен дух с красива великденска украса за дома.

Зарадвайте близките си с оригинална декорация за Великден и празнична украса за маса

Вижте 12 идеи за великденска украса за дома в различни стилове, в свежи пролетни нюанси с пъстри цветя и шарени великденски яйца.

За великденска декорация не е необходим голям бюджет. С много любов и малко въображение могат да се сътворят чудеса ...

Мода 2013 за 4 сезона

Модата е капризна кокетка, която сменя гардероба всеки сезон. Ние обаче сме умни и практични момичета, които знаят за какво да харчат парите си. Отворете гардероба да прегледаме набързо какви дрехи остават на мода от есен-зима (Е/З ’13) и кои тенденции за пролет-лято (П/Л ’13) продължават.

В подборката на Хубава жена ще намерите Мода 2013 за 4 сезона с вечно модерните трендове - Кожа, Металик, Деним, Плетиво, Брокат, Дантела, Принтове:

Мода 2013 Кожа - кожено яке, кожена пола
Акрис Е/З ’13, Раг Енд Боун П/Л 13

Как да си направим златни великденски яйца

Как да си направим златни великденски яйца Съществуват най-различни начини за декорация на великденски яйца – някои традиционни, други по-нестандартни, а в днешната тема ще видим една много оригинална идея:

Как да си направим златни великденски яйца


С техниката, описана по-долу, се постига чудесен златен ефект, а яйцата могат да се направят изцяло в златно или на златни петна, както е показано на снимката.

Популярни публикации