Идеи за прически

Топ цветове есен-зима 2013-2014

Pantone рафинира новите цветови тенденции есен-зима 2013-2014 в пъстра палитра от нюанси, която идва в модата, за да създава разнообразни настроения.

Комбинирайте и експериментирайте е посланието на дизайнерите, които предлагат един съвсем нов поглед към гардероба за студените месеци с неочаквани цветови съчетания, отразяващи различни емоции.

Разгледайте новата палитра на Pantone с топ цветове за есен-зима 2013-2014 и страхотни идеи как да ги съчетаваме:



Изумрудено Зелено (Emerald – PANTONE 17-5641)

Лидерът сред пролетните модерни цветове – прекрасното изумрудено зелено, еволюира със смяната на сезона, внасяйки блясък и лукс в новата есенна палитра в разнообразни съчетания с останалите цветове. Носете в комбинация с пастелно зелено за повече разкош или съчетайте с контрастни тъмни тонове за елегантна визия. Експериментирайте с акценти в кобалтово синьо или опитайте изумрудено в ярки принтове с оранжево и лилаво.

изумрудено зелено

Липово Зелено (Linden Green - PANTONE 15-0533)

Пастелно зелено с жълтеникави оттенъци. Лек, нежен нюанс на зеленото, който напомня за листенцата на липата. Внася светлина и настроение в есенната палитра. Контрастира чудесно с ярките цветове, отваря тъмните тонове и допълва идеално дълбоките нюанси. Опитайте луксозно съчетание с изумрудено зелено или елегантен контраст с тъмносиво. Комбинирайте с наситено червено или кобалтово синьо за супер модерна визия.

липово зелено

Синьо Миконос (Mykonos Blue - PANTONE 18-4434)

Наситен нюанс на синьото, вдъхновен от гръцкия остров Миконос (емблематичният остров с къщи в бяло и синьо). Наситено кобалтово синьо със сапфирен оттенък, внасящ спокойствие и баланс в палитрата. Магнетичен цвят, който подчертава визията и излъчва изтънченост и класа. За нетрадиционни съчетания комбинирайте с останалите студени цветове (двата нюанса на зеленото) или носете с тъмносиво за модерна визия. Експериментирайте с каре и принтове в съчетание с ярко оранжево или изумрудено зелено.

синьо миконос

Лилаво Асай (Acai - PANTONE 19-3628)

Дълбок нюанс на лилавото, който обогатява палитрата и придава тайнственост и екзотика. Тъмно, наситено лилаво като плодовете на едноименната палма, известни у нас повече като Акай бери. Опитайте този прекрасен нюанс в аристократично съчетание с изумрудено зелено или в чувствен контраст с наситено червено. Комбинирайте с тъмносиво за изискана визия или със сребристо за повече разкош.

акай бери

Червено Самба (Samba - PANTONE 19-1662)

Красив нюанс на червеното, зареден с много енергия. Плътно, наситено червено в малко по-тъмни тонове от маково червеното, което беше модерно през лятото. Огнената Самба изпъква чудесно в комбинация с тъмни тонове – черно или тъмносиво и поставя вълнуващ акцент в облеклото за есента. Ако търсите неповторима визия пробвайте зашеметяващото съчетание: червено самба, лилаво асай и липово зелено.

червено самба

Оранжево Кои (Koi - PANTONE 17-1452)

Прекрасен нюанс на оранжевото, вдъхновен от украските на японските риби Кои. Силен цвят с огнено излъчване, който внася ярък лъч светлина в палитрата за студените месеци. Комбинира се идеално с дълбоките тонове от палитрата (тъмносиво, тъмнокафяво, тъмнозелено) и създава ярък контраст с наситените цветове (изумрудено зелено, синьо миконос, лилаво асай)

оранжево кои

Жив Наситен Пурпур (Vivacious - PANTONE 19-2045)

Зашеметяващо пурпурно в живи, наситени тонове с леки малинови оттенъци. Сложен цвят, който може да се определи визуално като нещо средно между малиново червено и цвят фукция в тъмнорозови нюанси. Придава чувственост и темперамент на палитрата. Съчетава се добре със студените цветове (изумрудено зелено и синьо миконос). Носете в магнетична комбинация с акай бери или в провокативно съчетание с оранжево кои.

наситено пурпурно

Мъхово Зелено (Deep Lichen Green - PANTONE 18-0312)

Наситен нюанс тъмнозелено с леки жълтеникави оттенъци. Напомня за горски мъх и лишеи. Визуално се доближава до дълбоките тонове на цветовете каки и олива (маслено зелено). Опитайте мъхово зелено в съчетание с тъмносиво за стилна визия през есента, с изумрудено за повече нюанс или с пурпурно за повече контраст.

мъхово зелено

Кафяво Гарафа (Carafe - PANTONE 19-1116)

Много дълбок нюанс на кафявото. Земен цвят, който навява асоциация за грънци от изпечена глина. Тъмнокафяво, почти докосващо черното, Carafe е подобен на черно-кафявото French Roast – водещ в миналогодишната палитра на Pantone за дамска мода есен 2012. Носете в съчетание с неутрални тонове за ежедневието или комбинирайте с тъмносиво в атрактивен вечерен тоалет. Опитайте и контраста кафяво гарафа - оранжево кои в свежа комбинация за есента.

кафяво гарафа

Сиво Турбулентност (Turbulence - PANTONE 19-4215)

Наситено сиво в дълбоки нюанси. Много тъмно, почти черно сиво, което създава усещане за турбулентност. Цвят на бурно море, натежало небе и необуздани ветрове. Съчетава се чудесно както с ярки тонове, така и с по-тъмни. Подобно на другия дълбок цвят от палитрата (Кафяво Гарафа) е добра алтернатива на класическото черно, която дава възможност за интересни експерименти в облеклото.

сиво турбулентност



Това е списъка топ 10 с новите модерни цветове. Вие сте на ход - избирайте, комбинирайте и създайте неповторими настроения в гардероба си за новия сезон.
Ще се радваме, ако споделите с нас своите цветни емоции. Кой от новите нюанси ви допада най-много и как бихте го съчетали?

2 коментара :
  1. Много харесвам тази колекция на Pantone!Цветовете са наситени,живи и в чудесна хармония/за разлика от това,което предлагат за пролет 2014.Има там едно жълто,изскачащо над всичките им пастелни тонове,агресивно./
    Най-много ми харесват комбинациите от два топли цвята и нщанс на сивото за баланс.От десетте им предложения-това меко оранжево Koi ми е наи-симпатично заради големия брой комбинации,които могат да се направят с него и студените-Mykonos Blue ,Turbulence,Deep Lichen Green и Emerald.

    ОтговорИзтриване
  2. Повечето нюанси ми харесват, особено зелената гама и ярките цветове - оранжевото е много красиво. Бих съчетала с тъмнокафяво или със синьо. Приятно ме изненада комбинацията на втората скица - липово зелено, червено и лилаво.
    Изобщо не ми харесва съчетание от 2 тъмни цвята - сиво и зелено.

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации