Идеи за прически

Великденски яйца с дантела

Великденски яйца с дантела Дантелата е страхотна, вечно модерна материя, която изглежда много ефектно на дрехи, обувки, аксесоари, дори маникюр.

В днешната тема обаче ще използваме дантела за нещо доста по-различно. Ще си направим великденски яйца с дантела

Вижте една много интересна техника за боядисване на яйца, при която се получават красиви великденски яйца с дантелена щампа.

Технологията всъщност е много проста и донякъде прилича на метода за декорация на яйца с щампа листо, само че вместо листенца върху яйцето се отпечатват шарките на дантелата. Става супер лесно и много ефектно.

Вижте как да си направим дантелени яйца за Великден в 3 лесни стъпки:



Дантелени яйца за Великден

Увийте яйцето в парченце дантела. Завържете здраво в горната част с ластиче за коса. После потопете яйцето в боята. Оставете да престои 4-5 минути. Накрая отрежете дантелата и яйцето е готово.

Как да си направим великденски яйца с дантела

Тук ще направим уточнението, че с обикновените бои за яйца се постига по-трудно красив дантелен ефект. За да се отпечата добре дантелата и цвета на яйцата да е по-ярък може да използвате сладкарски бои или оцветители за храна.

Великденски яйца от дантела

Боичките за тази демонстрация са приготвени с 2 супени лъжици оцет, оцветители за храна и вряща вода. Различните цветове са разтворени в отделни съдове. Освен изцяло от дантела, може да си направите великденски яйца с дантелена щампа.

Боядисване на яйца с дантелена щампа

За целта могат да се използват всякакви готови дантелки или изрязани дантелени лентички, които се закрепят в средата на яйцето и после се процедира по същия начин, както видяхме по-горе.

Великденски яйца с щампа дантела

Накрая се получават интересни великденски яйца с дантела. Може да ги оставите както са си - с матов цвят или да полирате с мека кърпа и малко олио, ако искате да са по-лъскави.

Великденски яйца с дантела


Вижте още идеи за великденски яйца:


Боядисване на яйца с натурални бои


Лесна декорация на великденски яйца с акрилна боя и подръчни материали


Забавни великденски яйца



Кошнички за яйца:


Супер лесни кошнички за яйца


Оригинални кошнички от хартия



Още идеи за великденска украса


Великденска декорация


Великденска украса за дома


Празнична трапеза за Великден

1 коментар :

Популярни публикации