Идеи за прически

Тенденции за Коса есен-зима 2012-2013

Ако търсите нова прическа или искате да смените цвета на косата си през новия сезон, вижте какви тенденции се очертават при косите за есен-зима 2012-2013.

В подборката на Хубава жена ще намерите някои, надявам се добри идеи: модни прически, модерни цветове и горещи трендове, с които да рознообразим визията си през новия сезон.

Започваме с няколко идеи според дължината на косата:

Дълга коса есен-зима 2013
Този сезон са модерни вълнисти прически с естествена визия и повече обем. Брандовете масово показаха прически с обемни, ефирни коси на дефилетата за есен-зима 2012-2013, за разлика от предни години, когато като че ли правите и чупливи коси бяха по равно.

Дълга коса есен-зима 2013

Може да изберем стилна прическа на пластове с открито чело и полувдигната коса, както при Gucci или да заложим на естествената визия в прическите на Balmain – меки вълни и път през средата. Фризьорите на Lanvin пък дават добра идея за прическа с бретон, разделен на две.

Средно дълга коса есен-зима 2013
Прическа на пластове е добра идея и за средно дълга коса – хем модерно, хем лесно се поддържа, хем може да се носи по различни начини.

Средно дълга коса есен-зима 2013

За повече сексапил, изберете вълниста прическа с едри къдрици, както при Rag&Bone – идеална за дамите с чуплива коса. Фризьорите на Proenza Schouler предлагат една съвсем естествена визия за дамите с по-прави коси: небрежно-елегантна Каскада с път през средата. А ако харесвате бретон, вижте прическата на Marni – права коса, подстригана на черта с плътен дълъг бретон.

Къса коса есен-зима 2013
Стилистите показват повече обем и в прическите за къси коси през новия сезон.

Къса коса есен-зима 2013

Може да изберем рошава прическа на пластове със стърчащи кичури, която изглежда толкова секси или модерна подстрижка с филирани краища и бретон на ресни. За повече настроение може да прибавим ярък цвят в прическата класическо каре, с коса обърната на една страна.
Вижте още нови къси прически 2013 тук.

А сега нека видим как са представени горещите трендове при косите за новия сезон:

Път през средата есен-зима 2013
Разбира се този тренд не е нещо ново, но през последните няколко сезона прическите с път през средата са особено актуални. Ако не сте опитвали до сега, пробвайте през новия сезон.

Прически с път през средата есен-зима 2013

Път през средата стои еднакво добре в различни прически – със спусната коса за ежедневието или със стилен кок за специалните поводи, с Updo, плитка или конска опашка за офиса и т.н. Вариантите са толкова много...

Път на една страна есен-зима 2013
Харесвам елегантната асиметрия, която създава този тренд. Обърната на една страна, косата изглежда много женствено и стилно, не намирате ли.

Прически с път на една страна есен-зима 2013

Lanvin показаха такава прическа на дефилетата за есен-зима 2012-2013 – меки вълни с път на една страна. При Giambattista Valli косите са прави, обърнати на едната страна и захванати отзад, а Christian Dior предлагат една изискана визия в прическа с пригладена лъскава коса – кок с път на една страна.

Бретон есен-зима 2013
Прическите с бретон са добра идея за всички, които са решили да променят нещо по-драстично във визията си за новия сезон. Ето два варианта от тазгодишните ревюта:

Прически с бретон есен-зима 2013

Фризьорите на Marni показаха плътни дълги бретони под веждите, леко скъсени в средата и издължени в двата края. При Versace бретоните са много къси и плътни, подстригани под права линия.

И накрая нека видим кои цветове на косите са модерни за новия сезон:

Цвят на косата есен-зима 2013
Прави впечатление, че цветовете на косите за есен-зима 2012-2013 са много богати на нюанси. Фризьорите на водещите брандове показаха коси с богата текстура от кичури в преливащи тонове.

цвят на косата есен-зима 2013

Русото е с медни и златисти оттенъци. Кестенявото е карамелено, обогатено със светли и по-тъмни червеникави кичури. Кафявото е в топъл шоколадов цвят. Черното има лек червеникав или виолетов оттенък.
Като цяло преобладават коси в топли тонове с медни и червеникави нюанси.

Коса в контрастни цветове есен-зима 2013
Този тренд е за всички дами, които искат да се отличават от тълпата. Каква по-добра рецепта за бягство от скуката от разноцветни кичури в ярки нетипични цветове. Ето две страхотни идеи:

Фризьорите на Jan Paul Gaultier показаха прически с ярък контраст в горната част на главата – кестеняво с ярко розово, черно с ярко синьо или сребристо бяло и т.н. Впрочем, за да постигнем такъв ефект не е задължително да боядисваме косата си дълготрайно. На пазара се продават специални боички за временно боядисване, с които може да си направим подобна прическа за някакъв повод.

коса в контрастни цветове есен-зима 2013

Друг вариант за повече разнообразие в цвета на косата през новия сезон са цветните екстеншъни. Фризьорите на Prada показаха много интересни прически в преливащ цвят – тъмнокафяво към червено в долната част и платинено русо в горната или тъмнокестеняво отдолу със златисто русо в горната част, контрастиращо черно с червено и т.н.
Как се постига подобен ефект с помощта на цветни екстеншъни ще видим в някоя от следващите теми.

С днешната подборка от Тенденции за Коса есен-зима 2012-2013 спираме до тук. В следващата тема ще видим кои са горещите трендове при прическите за новия сезон.



Вижте още:
Модни Прически есен-зима 2012-2013
Дамски прически с бретон за ниско чело
Дамска подстрижка Каскада - средно дълга коса
Удължаване на коса в домашни условия

1 коментар :
  1. Хм...така като гледам бретонът отново се връща назад в близко бъдеще. Но прическите определено са супер. Скоро отивам на фризьор...

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации