Идеи за прически

6 Топ Тенденции за Обувки есен-зима 2012/ 2013

Модата при дамските обувки за новия сезон е изключително пъстра, струва си да разгледаме подробно. Дизайнерите показаха голямо разнообразие от цветове, стилове и форми в новите си колекции от есенно-зимни обувки, боти и ботуши.

В поредица от теми ще видим какви са модните тенденции за обувки есен-зима 2012/ 2013, ще разгледаме някои от най-атрактивните дизайни и ще видим кои са горещите трендове при дамските обувки, боти и ботуши за новия сезон.

Обувки есен-зима 2013

Започваме модния маратон с 6 топ тенденции:

Затворени обувки в два и повече цвята есен-зима 2012/ 2013
Разбира се, едноцветни обувки присъстват във всички колекции есен-зима 2012-2013 в широка цветова гама - черно, бяло, кафяво, тъмночервено, тъмнолилаво, златисто и др. Далеч по-атрактивни обаче са особено модерните за новия сезон обувки в два и повече цвята. Дизайнерите показаха много интересни цветови комбинации в обувки с подчертана муцунка или с контрастен ток. Ето някои:

При Chanel цвета прелива от черно в тъмнорозово, а токовете са прозрачни и изключително интересни. Marni показа ретро обувки в черно и бяло. Обувките на Prada са атрактивна комбинация от кожа и лак в контрастни цветове, а някои от моделите на Louis Vuitton имат златни муцунки с квадратна форма.

Освен че изглеждат много атрактивно, многоцветните обувки са практични, защото могат да се комбинират лесно с дрехи в различни цветове, а в съчетание с подходящи аксесоари се получават страхотни сетове. Опитайте!

Обувки два и повече цвята

Обувки с каишка около глезена есен-зима 2012/ 2013
Още при първото разглеждане на колекциите за новия сезон прави впечатление, че много дизайнери показват есенни обувки с каишка около глезена. Подобни модели виждаме при: Christian Dior, Derek Lam, Marni, Rodarte, Chloe, Jil Sander, Valentino и др.

Дизайнерите представиха: затворени обувки с широка каишка около глезена, направени от кожа, велур или лак; есенни обувки с открита пета или пръсти и тънка каишка и най-различни модели боти с каишки в горната част. Атрактивни катарами допълват елегантните дизайни.

Особен интерес представляват моделите в два и повече нюанса, с подчертана муцунка, контрастен ток и каишка около глезена в различен цвят.

Обувки с каишка около глезена

Отворени обувки есен-зима 2012/ 2013
Обувките с отворени пръсти са абсолютен хит за този сезон. Дизайнерите показаха в новите си колекции много разнообразни есенни обувки, боти и дори ботуши изрязани в предната част. Някои от моделите са с открити пръсти и затворена пета, други наподобяват летни обувки с открити пръсти и пета.

Едва ли това са най-практичните обувки за студеното и кално време през есента, за това пък са идеални за прехода от летните жеги към по-хладнните есенни дни и са перфектни за носене в закрити помещения дори през лютата зима – за офиса или като вечерни обувки за специален повод.

Отворените обувки могат да се носят на босо или с тънки чорапи, за предпочитане без ограничител за пръстите. А дизайнерите показват за есен-зима 2012-2013 страхотни модели – с тънки или дебели токове, направени от кожа или велур, с изчистен дизайн или с кабси, катарами, каишки и т.н.

Отворени обувки с открити пръсти

Обувки с връзки есен-зима 2012/ 2013
Едни от най-интересните модели в новите колекции са затворените есенни обувки с връзки. Вечно модерните вързанки разнообразяват дизайна на обувките и ги правят по-атрактивни. А дизайнерите показаха много въображение в моделите за новия сезон.

Може да изберем високи боти в ретро стил с широки връзки, както при Dolce & Gabbana, затворени обувки с тънки вързанки, които започват още от върха на пръстите, както при Donna Karan или атрактивните модели в няколко цвята на Fendi и Belenciaga.

Хубавото на обувките с връзки е, че са винаги на мода, спокойно могат да се носят и през следващия сезон. Освен това, за повече разнообразие, можем да навръвчим връзките по най-различни начини – прави, кръстосани, на стрелка, на триъгълник и т.н.

Обувки с връзки есен 2012

Лачени обувки есен-зима 2012/ 2013
Лачените обувки бяха супер модерни през миналия сезон. Макар значително по-малко, лакът отново присъства в колекциите и за новия сезон. Дизайнерите показаха различни модели лачени обувки от гладък лак или с релеф, имитация на крокодилска кожа.

Освен в класическо черно, лакът стои страхотно в бургундско червено, вишнево или червено-кафяво, цвят на коняк. Осебен интерес представляват съчетанията на два и повече тона в моделите на Bottega Veneta, Prada, Belenciaga и др.

Не можe да се каже, че лачените обувки са много практични, за това пък са красиви, изглеждат елегантно и са много шик. Заложете на тях, ако искате да внесете малко ретро лукс в гардероба си за новия сезон.

Лачени обувки есен 2012

Велурени обувки есен-зима 2012/ 2013
Подобно на лачените, обувките от велур, набук и кадифе остават на мода и през новия сезон, а в колекциите за есен-зима 2012-2013 има страхотни модели. Ето няколко:

Christian Dior показаха ултра модерни високи велурени обувки с дебел ток, каишка на глезена и платформа в предната част. Ниските балеринки от велур на Anna Sui изглеждат много сладко. Mary Katrantzou показа велурени боти с високи тънки токчета, а Marni представи изключително красиви обувки от кадифе в стил ретро, с дебели токове, и кожена каишка с малка златна катарама.

Велурените обувки се поддържат по-трудно от кожените, това е безспорен факт, но са толкова красиви, че си струват инвестицията. Идеални са за топлата златна есен, а през зимата може да ги носим в закрити помещения – за работа или при специален повод.

Велурени обувки есен-зима 2013

В следващата тема ще продължим с модните тенденции при обувките за новия сезон. Ще видим каква височина на тока е модерна и кои са горещите трендове при ежедневните и вечерни обувки за есен-зима 2012/ 2013.


Вижте още:
Модерни обувки есен-зима 2012/ 2013
Модерни Дамски Боти есен-зима 2012/ 2013
Дългите ботуши – хит за есен-зима 2013
10 тренда за Дамска Мода есен-зима 2012/ 2013
ЧАНТИ тенденции Eсен-Зима 2012-2013
Вижте всичко за МОДА есен-зима 2012-2013

2 коментара :
  1. Moda
    много са важни обувките в една хубава комбинация

    ОтговорИзтриване
  2. Харесва ми стила на обувките за тази година. С изключение на няколкото модела със заострена муцуна и тънък ток почти всички ми допадат

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации