Идеи за прически

Модни тенденции есен-зима 2012/ 2013

В днешната тема ще видим някои добри идеи, с които да разнообразим гардероба си през новия сезон, представени в модните тенденции за есен-зима 2012-2013

Нека разгледаме кои са модерните стилове в дамското облекло за новия сезон, какви материи показаха дизайнерите в колекциите си и кои са горещите трендове в модата за студените месеци.

модни тенденции есен-зима 2013

Вижте подборката на Хубава жена:

Модна Тенденция #1: Милитари
Военната мода присъства в колекциите почти всеки сезон, а за есен-зима 2012/13 е особено елегантна. Дизайнерите показват интересни костюми с поли и панталони, които наподобяват войнишки униформи; дълги палта с двуредно закопчаване, с кройка и дизайн на войнишки шинел; елегантни ежедневни рокли със златни копчета и други детайли в милитари стил.

Този тренд дава добри идеи за ъпдейт на гардероба с подходящи дрехи за ежедневието, за работа или офиса:

Милитари мода зима 2013

Модна Тенденция #2: Готик
Готиката вдъхновява много колекции в наше време, но за новия сезон се очертава като по-масова тенденция. Дизайнерите показаха дълги черни рокли, кожени облекла, колиета с кръстчета, дълги кожени ръкавици и др. детайли характерни за модата в стил готик. При това много от предложенията не са прекалено екстравагантни, а дрехите стават за ежедневно носене и от дами, които не обичат крайностите.

Ако харесвате мрачни тонове със загадъчно излъчване и особен чар, готическата мода е идеална за разнообразие в стила ви през новия сезон:

Готик мода зима 2013

Модна Тенденция #3: Кожа
Кожените облекла неизменно присъстват в колекциите всеки сезон, особено в модата за студените месеци. Разбира се и за есен-зима 2012/13 дизайнерите показват много кожа – от якета и връхни дрехи до елегантни рокли, поли и панталони.

Въпреки, че в новите колекции черната кожа доминира (вижте горещия тренд Черни Кожени Дрехи есен-зима 2012-2013), останалите цветове също са представени в широка гама – от типично есенните тъмни тонове (кафяво, вишнево, тъмносиньо и др.) до някои ярки нюанси (жълто, оранжево, яркочервено и др.)

Този тренд е идеален за ужасното време през есента. Кожата топли и предпазва добре от дъжда и вятъра:

кожени дрехи есен 2012

Модна Тенденция #4: Козина
Този тренд е идеален за студа през зимата, а за новия сезон козината е страшно модерна. Дизайнерите показаха всякакви дрехи и аксеосари от козина с къс или дълъг косъм – кожени палта, шапки, ръкавици, чанти
(вижте ЧАНТИ тенденции Eсен-Зима 2012-2013)

Освен кожените палта от натурални животински кожи, новите колекции предлагат свеж ъпдейт на гардероба с дрехи от козина в съчетание с други материи (горещ тренд, който ще видим в следващата тема) и палта от еко кожа в ярки цветове - червено, жълто, синьо и др. нетипични за студените месеци нюанси.

Този тренд е добра идея за топла връхна дреха през новия сезон. Може да изберете еко палто, с което да разнообразите гардероба си – хем практично, хем модерно:

еко палто козина

Модна Тенденция #5: Кадифе
Луксозният блясък на кадифето излъчва особен аристократизъм и напомня за времената, когато дамите наистина са били дами. Тази мека материя придава повече женственост и в съвременните облекла, за това не е чудно, че дизайнерите показват кадифе почти всяка есен.

В новите колекции има невероятно красиви вечерни рокли от кадифе, но и много кадифени костюми с поли и панталони в класически и дори в спортен стил, подходящи за ежедневието.

Може да изберете този тренд, ако искате повече лукс в гардероба си за новия сезон:

дрехи от кадифе есен 2012

Модна Тенденция #6: Брокат
Брокат е лъскава материя с изящни щампи, която напомня за очарованието на Ориента, а в модата за есен-зима 2012/13 това е може би най-вълнуващият моден тренд.

Броката внася повече разкош във вечерната мода за новия сезон и придава особен блясък на ежедневните облекла. Дизайнерите показаха различни тоалети от брокат – рокли, поли и панталони за специалните поводи и много елегантни костюми за ежедневието
(разгледайте Костюми с принтове есен-зима 2012-2013)

Този тренд е подходящ за всички дами, които харесват мода в ориенталски стил, принтове и лъскави материи:

ориенталска мода брокат

Модна Тенденция #7: Бродерии
Бродериите са може би най-атрактивния моден тренд за есен-зима 2012/ 2013. Някои дизайнери показаха великолепни дрехи – истински произведения на изкуството, извезани с красиви бродерии, с изящни орнаменти в златно и сребърно, обсипани с камъни, мъниста и кристали.
(вижте Брокат и златни бродерии Есен/Зима 2012-13)

Тази модна тенденция е особено подходяща за почитателките на модата в стил Арт и е добра идея за обновяване на вечерния гардероб, за специалните поводи през новия сезон.

арт мода бродерии

Модна Тенденция #8: Плетива
Меки и топли, плетените материи са чудесени за студеното време. Разбира се, че са модерни и за новия сезон.

Дизайнерите показаха за есен-зима 2012-2013 различни плетива – с гладка или релефна плетка. В новите колекции има плетени рокли и костюми, дълги плетени манта, пуловери и жилетки, както в тъмни тонове, така и в ярки нюанси. (вижте Плетиво 2013 - дамски плетени дрехи)

Плетивата са практичен избор за ежедневния гардероб през студените месеци. Една плетена дрешка в повече никога не е излишна, нали:

плетени дрехи зима 2013

Модна Тенденция #9: Цветя
Ето една особено романтична, много женствена и страшно красива тенденция: за есен-зима 2012-2013 цветята са навсякъде – по рокли, поли, панталони, по палтата дори.

Дизайнерите показват различни дамски дрехи с интересни флорални принтове и атрактивни аксесоари – чанти, обувки и колани на цветя. За разлика от предишния сезон преобладават по-тъмните тонове, а някои дизайнери представиха невероятно красиви контрасти.
(вижте Щампи на Цветя Есен/Зима 2012/2013)

Този тренд дава добри идеи за повече цвят в гардероба през сивите студени дни. Лично на мен страшно много ми харесва, а на вас?

дрехи на цветя зима 2013

Видяхме какви стилове и материи са модерни за есен-зима 2012/ 2013, с днешната подборка спираме до тук. Избрахте ли си вече моден тренд, с който да обновите гардероба си за предстоящия сезон?

В следващата тема ще продължим с още идеи – модни дамски дрехи и аксесоари за новия сезон.


Вижте всичко за МОДА есен-зима 2013

НОВО:
Модни тенденции есен-зима 2013-2014

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации