Идеи за прически

Гигантска Мода Есен-Зима 2012-2013

Като правило, за да изглеждаме добре, трябва да носим дрехи с подходящ размер, не и тази есен обаче. Новият сезон идва с горещ моден тренд за любителите на широки дрехи.

За есен-зима 2012-2013 много дизайнери показват дамско облекло с големи, почти гигантски, извънгабаритни размери – широки палта, панталони със свободни крачоли, обемни поли и рокли, големи пуловери и жилетки с паднали рамене:

гигантска мода широки дрехи



Звучи малко стряскащо, но всъщност широките дрехи могат да изглеждат много стилно, стига да са комбинирани правилно. В темата ще видим някои съвети как да носим гигантска мода, но преди това нека разгледаме:

Какви дрехи с големи размери ще бъдат модерни през есен/зима 2012/2013:

Палта
Този горещ тренд най-добре се проявява при връхните дрехи за новия сезон, особено при палтата. Почти всички брандове показаха дамски палта в свободен силует с широки ръкави и паднали рамене:

широки дамски палта

Някои модели са с дължина под коляното и изглеждат много женствено с деликатните си цветове (Jil Sander), други са практични с мъжките си кройки (Celine).

Mary Katrantzou, Francesco Scognamiglio, Commes des Carcons показаха красиви палта и къси пелерини с принтове, а Gucci и Moschino заложиха на атрактивния стил милитъри:

къси пелерини

Якета, пуловери, жилетки и топове
Тук разнообразието е много голямо. Обемни ръкави, паднали рамена, асиметрични подгъви, гигантски яки и т.н. са само част от детайлите, измежду които може да избирате, ако решите да подновите гардероба си с широка горна дреха за новия сезон.

Интересни якета, пуловери, жилетки и топове виждаме в колекциите на:
Balenciaga, Chloe, Ports 1961, Moschino, Proenza Schouler и др.

широки жилетки и якета

Панталони
Широките панталони са модерни през последните сезони, а за есен-зима 2012-2013 те са още по-широки, с още по-свободни крачоли – дълги или над кокалчето.

Такива модели показаха:
St.John, Sportmax, Robert Verino и MaxMara

широки дамски панталони

Поли и Рокли
Правите поли и роклите, прилепнали по тялото са винаги на мода, за разлика от широките. Тази есен обаче, обемни поли и широки рокли показаха много дизайнери.

Какво пък, защо да не експериментираме, има много готини модели:

гигантска мода обемни поли

Как да носим широки дрехи стилно:

•Съчетавайте широки с тесни или плътно прилепнали дрехи, особено когато става въпрос за облекло в две части. Контраста придава добър баланс на фигурата.
•Ако имате нисък ръст, не прекалявайте с размера. Широкото добавя допълнителен обем и скъсява фигурата. По-добре изберете дреха с някакъв голям детайл.

широки рокли

•Забравете за аксесоарите и атрактивните бижута. Сами по себе си гигантските детайли са достатъчни, за да привлекат вниманието.
•Внимавайте все пак с размера. Широките дрехи не са подходящи за всяка фигура. Може да използвате колан за по-добър баланс.



Вижте още:
Модни тенденции есен-зима 2012/ 2013
10 тренда за Дамска Мода есен-зима 2012/ 2013
Деним тенденции есен-зима 2012-2013
Елегантна талия – секси тренд за Есен/Зима 2012/13

Вижте всичко за МОДА есен-зима 2012-2013

Няма коментари:
Публикуване на коментар

Популярни публикации